donderdag 7 juli 2011

KAN 'T GERACE IN DE GODEKENHEERD STOPPEN?

Vanavond kwam deze mail van een verontruste moeder uit de Godekenheerd binnen:

Beste Johan Fehrmann,

Hierbij wou ik je een bericht sturen over dat mijn dochter van 8 jaar vannavond hier aan de Godekenheerd aangereden is door een auto. Het betreft een mannelijke bestuurder hier niet uit Groningen. Gelukkig reed hij niet te snel en zijn de verwondingen van mijn dochter Britt niet al te ernstig. Ze heeft een vlinke snee in haar knie die gehecht moest worden en een paar schaafwonden. Maar de reden dat ik u schrijf is het volgende, wij als ouders roepen al jaren dat het hier in onze straat heel erg gevaarlijk is! De automobilisten denken dat het hier om een race parcour gaat!!!! Ze rijden elke dag met hoge snelheden door de straat. Als wij hun er proberen er op aan te spreken dan kijken ze ons aan van, wat zeur je jou. Ik ga ook morgen kontakt zoeken met de wijkagent of we een goede oplossing kunnen vinden voor dit grote probleem. Ik heb al eerder kontakt met de politie hier over dit probleem gehad, maar men zegt dat men hier niet in de straat op te harde snelheid gecontroleerd kan worden.
Dus een ongeluk zat er dus heeeel dik in, hier in de straat.
We wonen op een woonerf waar kinderen rustig moeten kunnen spelen en de snelheid moet volgens mij stapvoets zijn!!
Ik hoop dat je mijn mailtje kan plaatsen zodat iedereen die dit leest ook eens beseft dat het heel verkeerd kan aflopen en dat britt deze keer geluk heeft gehad.
MENSEN LET OP U SNELHEID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mvg Monique Meijer.
Monique stapt morgen met een aantal buurtbewoners naar de wijkagenten. Een mail over hoe dat is gegaan is welkom. Meer klachten uit de Godekenheerd? Beijumnieuws@online.nl

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Monique, wat bedoel je met 'een manlijke bestuurder niet hier uit Groningen?'
Hoe weet je dat? Strekte verder.

Anoniem zei

Ik snap het bericht niet.

De mailer heeft het over "gerace" maar dan zegt de mailer ook weer "gelukkig reed hij niet te snel".

Wat is het nu?

Waar ze hier wel wat aan mogen doen in Beijum (met name in Oost) zijn de snorrende grasmaaiertjes. Scootertjes en brommertjes bedoel ik inderdaad ja. Met name het geluid, deze mensen met een minderwaardigheidscomplex denken volgens mij hoe harder het geluid, hoe mannelijker ik overkom en des te sneller dat mijn grasmaaiertje gaat.

Integendeel, het komt enorm triest en goedkoop over. Dan hoor ik nog liever een tweemaal zo'n hard geluid van een echte motor wat veel mooier en voller klinkt dan zo'n grasmaaiertje.

Anoniem zei

Wat trouwens misschien wel een oplossing is voor de mailer als het toch om een woonerf gaat.

Zet er een bloembak neer zodat auto's wel moeten afremmen om er omheen te kunnen. Kans is groot dat de gemeente dat snel weghaalt, dus zet er iets anders neer. Een goedkope fiets ofzo die je iedere keer "bij wijze van gebrek aan ruimte" op een zomerse dag als de kinderen aan het spelen zijn daar neerzet (wel op slot natuurlijk) :)

Anoniem zei

Deze chauffeur reed niet te snel, en toch is haar dochter aangereden.
Volgens de Hoge Raad mag er 15km/uur worden gereden op een woonerf.

een mama uit Beijum zei

Ik herken het maar al te goed! Hoe ze hier soms langs scheuren is gewoon niet normaal..Ook vorige week was er hier in de Godekenheerd al een aanrijding tussen 2 auto's...Gelukkig op een tijd dat de kids op school zaten! Maar wel op een plek waar vaak veel kinderen rondlopen, dus wie weet wat had kunnen gebeuren. Ik hoop echt dat er maatregelen komen! Want eigenlijk zijn ze hiermee al "te laat", en had dit ongeluk niet mogen gebeuren!!

monique zei

nou wat ik er mee wil zeggen is dat deze meneer idd langzaam reed.maar als hij zo snel zou rijden als de meesten hier in de straat weet ik niet hoe het met britt afgelopen zou zijn!!! en met de meneeer die haar heeft aangereden hebben we goed kontakt en is er betrokken met britt... mvg monique

linda zei

Ook ik wil hier graag een reactie achterlaten.
Ik woon nu 16 jaar in deze straat,en het is een doorgangsweg.
Schoolverkeer,werkverkeer alles komt hier langs,helaas ook vele auto's die vinden dat ze met een rotgang door de straat kunnen rijden.Vooral het door de bocht scheuren is blijkbaar normaal.
Maar zoals het bord aan het begin van de straat aangeeft gaat het hier om een woonerf,waar kinderen moeten kunnen spelen,en rustig rijden een vanzelfsprekendheid moet zijn.
Kinderen zijn ontzettend kwetsbaar in het verkeer,in hun onoplettenheid steken ze zo de straat over,of ze gaan teveel op in hun spel,ze horen dan geen auto's.
Vorige week was er een aanrijding in de bocht,toen dacht ik nog dat had ook een kind kunnen zijn.
En dan zie je gisteren dat je buurmeisje over de motorkap van een auto vliegt.
De bestuurder reed rustig,maar het had voor hetzelfde geld een auto kunnen zijn met 60 km met uur.
Je moet er niet aan denken wat er dan was gebeurd.Inmiddels is de wijkagent al door meerdere bewoners gebeld,maar zoals zo vaak is het antwoord u wordt teruggebeld.
We zullen zien of het gaat gebeuren,mochten er meer mensen zijn uit de Godekenheerd die willen bellen met de wijkagent,doen!

Anoniem zei

27 jaar terug wisten ze wel hoe dit aan te pakken zie dit artikel in het N v/h N van 14 juli 1984.

Anoniem zei

Godekenheerd barricaderen, spandoek erbij, handtekeningen ophalen en vooral: persberichten sturen. Kortom: ACTIE!

(rené)

Anoniem zei

Of het soort drempels dat lijkt op stoepranden. In corpus den hoorn is ook een straat (ML Kingstraat) dat dit soort (on)dingen heeft, maar ideaal voor woonerven. Zie bijvoorbeeld:

http://maps.google.nl/?ll=53.185719,6.552771&spn=0.002957,0.00618&t=h&z=18&layer=c&cbll=53.185615,6.552744&panoid=kGjIvQVNXFUTWoPXxmASHw&cbp=12,5.73,,1,22.3

Even kopiëren en plakken in je browser.

Mogen ze ook wel op de Wibenaheerd plaatsen over de gehele lengte van de weg dat de grasmaaiers er niet langs kunnen.

Kees K. zei

Het is uit onderzoek bekend dat de hardrijders op een woonerf 'de buren' zijn, zo ook hier op de heerd. Zeker hier in Beijum zullen onbekenden niet te hard rijden, want die zijn altijd zachtkens op zoek naar waar ze in het doolhof hun bestemming kunnen vinden.

Cor zei

Het lijkt me in eerste instantie een handig middel om de doorgaande weg voor auto's te blokkeren. Dit scheelt al een hoop verkeer. Daarnaast zijn drempels geen verkeerde optie. Ik woon er nog maar twee jaar, maar erger me dood aan alle verkeerd wat er zo nodig langs moet rijden/racen.

Tonnie Fokkema zei

In Lewenborg zijn de straten die n iet tot de ring behoren 30 km starten, dit kan natuurlijk ook voor alle heerden die niet tot de wijkring behoren. de gemeente kan deze maatregel invoeren door simpelweg een verkeersmaatregel te treffen. dit betekent wel dat er ook gehandhaafd moet worden.