woensdag 20 juli 2011

HET PITTORESKE DORP BEIJUM (Slot)

Ik kan me zo een twee drie niet herinneren of ik deze foto in een ander kader al een keer eerder gepubliceerd heb. Maar, en dat is persoonlijk, het illustreert voor mij het ultieme dorpsgevoel in Beijum. De Zuidwending. Wat wil je, als zoon van de Veenkoloniën woonde ik ruim twintig jaar langs het Stadskanaal.  In de winter ging je schaatsen, 's zomers nam je een duik in het toen nog schone water, ik ben een keer ternauwernoods gered van de verdrinkingsdood in het 'knoal', compleet met bijna-dood ervaring en al. Jawel. Een roeiboot voor het huis, schippers die met een leren riem om het middel een boot met vracht voorttrokken, ja, nostalgie ten top. Wat een tijd!
De serie is ten einde dames en heren lezers. Mijn aanmelding van 'het leukste dorp van Groningen' was een met een vette knipoog, en nooit serieus  bedoeld. De organisatoren wilden graag een zomer- en  publicitaire hype creëren. Het liefst met zoveel mogelijk kijkers op Rtv- Noord, en nieuwe abonnees voor DvhN. Eigen winstbejag via een competitieve opzet.
Alles best. Gewoon doen. Wat is er tegen een beetje zelfprofilering?
Maar als kind van het Groninger land, en import Stadjer, durf ik te stellen dat Beijum het leukste dorp én de leukste wijk van Stad en Ommelanden is.

Geen opmerkingen: