zaterdag 9 juli 2011

DOORNBOSHEERD KRIJGT FACELIFT

Wat er precies in komt is me nog steeds niet bekend.En ik bevind me daarbij in goed gezelschap, de meeste omwonenden weten het ook nog niet. Een bioscoop, werd me verteld. Nee, een uitleen-idee voor kinderspeelgoed zou er in gehuisvest  worden. Nog een optie, aldus een omwonende: je kunt er binnenkort tuingereedschap lenen. Het was jarenlang een rotte kies in de Doornbosheerd. Zie ook de maandagochtend van twee weken geleden.
Volgende week, vrijdagmiddag de 15e om 13 uur, weten we we meer. Dan wordt de met goud gevulde kies van de Doornbosheerd feestelijk geopend. Op de foto's ziet u bouwvakkers de "gevulde kies" van de Doornbosheerd aan het  bijwerken. Links, uit de tuin, vanaf de kade van de Zuidending. Rechts, vanuit de gevulde kies zelf.
De Doorbosheerd kan wel een facelift gebruiken. Buiten is er amper wat te doen voor kinderen. Want het is niet de meest florissante heerd qua speelgelegenheid van Beijum.  Maar er gaat iets gebeuren. Niet alleen d.m.v. deze met goud gevulde kies. Aanstaande zondag  wordt er een voetbaltoernooi georganiseerd in de voetbalkooi op de grens Doornbos- en Barmaheerd. Ik heb een opgavestrook voor me liggen, maar die kan ik niet zomaar publiceren. En ook het adres en telefoonnummer kan niet zomaar online. Maar als een kind tussen de 8 en 14 jaar morgen zin heeft om te voetballen, meld je dan op Beijmnieuws@online.nl

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Is er over deze aanpak van de Doornbosheerd deugdelijk heerdoverleg gevoerd?

Waarom weten de bewoners niets?
Hoe zit het met de gemeentelijke voorlichting en de PR van woningcorporatie De Huismeesters? Wat is in dezen de taak van STIEL en de SDC Noorddijk (RO/EZ)?

Wordt deze heerdaanpak gefinancierd vanuit de NLA-gelden?

Het stedelijk Nieuw Lokaal Akkoord (NLA) gaat uit van het credo "Vertrouwen in de Buurt". "Samen Doen". Wat is de barre praktijk?