vrijdag 15 juli 2011

BERICHT V/D BEIJUMWATCHERS BY NIGHT (2)

Het Café-bar/pizzaria/cafetaria/ex-fietsenwinkelgebouw aan de vijver van winkelcentrum Beijum-West is een van de meest herkenbare gebouwen van Beijum. Ook de Beijumwatchers By Night lopen er regelmatig langs. Toch was het niet eerder bij ons opgekomen om daar eens naar binnen te gaan. Na een korte zoektocht naar de ingang stonden we in Café-Bar Hof van Beijum.

De werkloosheid mag dan hoog zijn in de wijk, Beijumers zijn geen kroeghangers. In het enige café dat nog wel eens tot laat in de avond open is, is het opvallend rustig. Het café ziet er van binnen mooi uit. Het is aangekleed als een taverne, al wordt het geheel verpest door twee enorme schermen die matig vormgegeven reclames projecteren.

In de hoek zit steenvast iemand verdiept achter een fruitautomaat en voor de rest zit iedereen aan de bar. Iedereen lijkt elkaar te kennen. Van het vriendelijke barpersoneel krijgen we onze biertjes. Je kunt er normaal ook friet bestellen maar helaas is de cafetaria al dicht. De barman doet ook aan verzoekplaatjes en zet dan zelfs de muziek wat harder. Zittend aan een tafeltje kwamen we tot de conclusie dat hier naar binnen gaan een goed idee was. Na een aantal biertjes besloten we er vaker te komen.

De ervaring van ons laatste bezoek heeft dat voornemen een beetje ingeboet. Een verhitte discussie van drie mensen naast ons maakte de sfeer wat ongemakkelijk. Een jongen in trainingspak in een hoek van de bar besloot Hardcore te gaan luisteren op zijn meegebrachte ghetto blaster. Toen de barman eindelijk ontdekte waar dat geluid vandaan kwam en een discussie aanging met de jongen die aan zijn houding/gedrag te zien flink aan de cocaïne zat, werd de sfeer grimmig. Een verwarde man kwam ons de situatie uitleggen, denken we; we konden hem niet verstaan. Op de reclame-spuwende televisie kwam een add met de slogan "Get some work done" . Wij vatte dit op als onze cue en hebben de tent snel verlaten.

Wat er met de nieuwe eigenaar veranderd is weten we niet. Sinds die ervaring hebben we de kroeg vermeden.
Foto + tekst: Beijumwatchers by Night

2 opmerkingen:

Anoniem zei

1 Goede en 1 Slechte ervaring, en de slechte ervaring overheerst dan.

Anoniem zei

ik dacht al dat er een andere eigenaar op zat.
de laatste keer dat we daar friet haalden in de cafetaria werd m'n vriend heel raar behandeld en de patat was niet te vreten.
en dat terwijl we voorheen altijd van de andere kant kwamen omdat juist hier de service en de friet zo goed waren!