donderdag 21 juli 2011

IK BEN JARIG EN DUS SVP EVEN TOETEREN

Het zijn de tijden, dames en heren. Een ooievaar voor de deur bij de geboorte van een kind? Nou, vooruit. Een opblaaspop als iemand Abraham of Eva(50) wordt? Nou ja, als het moet. Vijftig jaar getrouwd en overal foto's met tekst ophangen? Doe wat je niet laten kunt. Ik moet niet te oordelend doen, spreek ik mezelf vermanend toe. Maar is dit een nieuw hoogte-of dieptepunt binnen de jubileum-jubelcultuur? Zie foto. Krista uit de Godekenheerd is twintig geworden en daarom graag even drie keer toeteren. Jahaaah, vooral doen. Maar, bestaan er ook grenzen op dit gebied? Je dochter wordt twaalf en dus een opblaaspop voor de deur? Je zoon van achttien heeft zijn rijbewijs gehaald, en daarom een hele heerd behangen met foto's en jubelteksten? Je konijn is overleden en daarom een stille tocht door de straat houden? Pa gaat in de VUT en een vliegtuig met tekst boven Beijum?
Ja, gezellig.
Soms heb ik het gevoel een knorrige oude man te worden. Daar moet je voor uitkijken, al zeg ik het zelf. Binnenkort viert Beijumnieuws z'n vierde verjaardag. Nou niet te knijperig doen, ik vind: heel Beijum  krijgt dan een vrije dag. Een beetje ruim denken graag.
En daarom ook even: gefeliciteert Krista!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Als Johan wist welk een mooie meid Krista is zou de toon van z,n bericht zeker anders zijn .

Alie zei

Nou Johan, waarom zo krenterig? Om de zomer te vieren krijgen we gewoon 6 weken vrij :-D..
Krista, gefeliciteerd hoor, ik kom elke dag langs je huis, maar heb geen toeter op mn fiets..

Anoniem zei

Ik heb er geen moeite mee, alleen... Nu het er na een week nog op staat zou het er van mij wel weer afmogen...

Anoniem zei

@Anoniem 20 juli: het stáát er al langer dan een week op. Maar ja: ze blíjft nog wel een tijdje twintig.

(rené)

rijschool den bosch zei

Wel een leuk idee van dat toeteren. Ook wel leuk al iemand zijn rijbewijs heeft gehaald zo heb ik ook ooit een verhaal gehoord van een soort gelijk idee in Den Bosch. Rijschool Den Bosch

Best grappig eigenlijk