maandag 18 juli 2011

IN DE VAKANTIE GA JE BIJ DE LIDL WERKEN

Deze foto hangt in onze lokale Lidl op Plein West. Jawel, de zomervakantie nadert weer met rasse schreden. Wat te doen? Schulden wegwerken? Lekker de hort op en de groenste en gekste wijk van Groningen een paar weken achter je laten? Iedereen maakt hieromtrent zoals altijd zijn of haar eigen afweging.

Beste Beijumers, ik zou het wel weten, het weer wordt de komende weken pet en de Lidl is zoals altijd in de zomer dé place to be in Beijum. Blijven dus en dé tijd van je leven beleven in de winkel aan de Stoepemaheerd. Want, werken bij de Lidl is zoals altijd 'verrassend leuk en veelzijdig.' Jawel, lees daarvoor de gefotografeerde poster. Het staat zwart op wit, dus is er reden om er aan te twijfelen?

Er worden enthousiaste vakantiekrachten gezocht. Dus niet van die types die 's ochtends met een chagrijnige kop binnen komen van 'moet ik weer een dag', nee, graag met big smile, trappelend van ongeduld en met veel huppelpasjes beginnen: 'joepieee!!, ik mag weer een dagje in het dynamische bedrijf Lidl werken!' Wat een voorecht, je voelt je toch echt uitverkoren als je er mag werken?

Dit jaar wordt er bij in vergelijking met vorige jaren een andere tactiek toegepast bij de Lidl om vakantiekrachten te werven. 'Als vakantiekracht werkt u zoon of dochter afwisselend achter de kassa, tussen de schappen of in het magazijn.'

De maag draait je er toch van om? Of zakt de broek er van af? Ouders worden benadert om aspirant vakantiewerknemers te ronselen. Net als dat je tijdens de peuterjaren kiest voor een geschikte peuterspeelzaal kun je als ouder op latere leeftijd ook het beste voor je kind kiezen. Voor de Lidl. Komende maand september ziet u vast weer de nodige advertenties in de Gezinsbode staan met als strekking: 'ouders zoeken een nette kamer voor hun zoon of dochter in een nette studentenhuis'... Alsof de schapen dat zelf niet kunnen regelen.

Jawel, beste lezers, ik weet dat je respect op moet brengen voor het feit dat ouders van 18 jarigen een baan of een kamer zoeken voor hun zoon of dochter. En nee, ik moet me niet zo druk maken. Maar is een baan of kamer zoeken niet juist een inwijding in het volwassen leven? Het is persoonlijk, maar het inschakelen van ouders om een baan of kamer te vinden is toch een brevet van onvermogen? Net als dat kamerverhuurders of werknemers deze kinderlijke weg bewandelen?

Het zijn de tijden, dames en heren.
Ter afsluiting nog even: ik zoek nog een jongere die af en toe een foto of artikel wil schrijven voor Beijumnieuws. Beste ouders, als uw zoon of dochter van afwisseling en een nette uitdaging houdt, mail dan even naar Beijumnieuws@online.nl

7 opmerkingen:

Anoniem zei

In welke tijd leef jij. Bobo's krijgen hun nieuwe baantjes wel door vriendjespolitiek.
Dit is daar al een voorbereiding op.
Geen eigen verantwoordelijkheid of inzet, gebruik maken van anderen.

Henriëtte zei

Haha, ja, dergelijke spinsels zijn bij mij ook al meermalen voorbijgekomen bij het aanschouwen van de posters in de Lidl ;)

Kees K. zei

Liev johan, ik mag van m'n moe wel een foto schrijven voor joe blog. Wat schuift dat? Ik hoop dattut meer is dan drie en een halve euro per uur!! Anders moet ik maandag naar de liedel zegtze. Help mij?

Anoniem zei

Het kan wel erger hoor. Moeders/vaders die perse een papieren formulier moeten hebben voor de zorgtoeslag omdat dochter/zoonlief zogenaamd geen gebruik kunnen maken van het internet...

Anoniem zei

Ze proberen het maar via de ouders, de meeste jongeren willen echt niet in de Lidl werken. Als ze überhaupt willen werken kiezen ze toch eerder voor een "echte" supermarkt.

Anoniem zei

u zoon of dochter? Als ze niet eens UW zoon kunnen schrijven, is het wel echt droevig gesteld (of is dit jouW fout Johan?)

Giuliano zei

Mijn ouders dwongen me bij croky chips te werken. liever lidl.