donderdag 14 juli 2011

HET PITTORESKE DORP BEIJUM (6)

Per abuis schreef ik afgelopen maandagochtend in de gelijknamige serie dat vandaag de laatste aflevering van 'het dorp' gepubliceerd zou worden. Dat moet natuurlijk volgende week zijn. Dit is de een na laatste aflevering.
Op de foto kunt u zien dat ons dorp af en toe stadse allures begint te krijgen. Aan de andere kant, een beetje dorp heeft tegenwoordig toch een rotonde en wat hoogbouw? Kijk toch eens, als u de poort achter de rotonde doorloopt of fietst komt u in de pittoreske straat Wibenaheerd. Raar dat daar nog geen souvenierwinkeltjes zijn. Zoals je in een dorp lekker knus en dichtbij elkaar woont, zo doen de mensen in deze flat dat ook, zie foto. Iedereen kent elkaar hier en iedereen groet elkaar. Vlakbij deze flat staat dorpsschool De Dijk waar bovenmeester Han van der Vlist de scepter zwaait. Het pittoreske en romantische kanaal Zuidwending loopt langs De Dijk.
En neem ook eens een kijkje op het dorpsplein vlakbij, Plein- Oost genaamd. Is er nog een dorp in Groningen te vinden die een kunstpand- en atelier heeft? Nee, natuurlijk niet. Beijum heeft dat wel. Maar wat heeft Beijum niet?
Volgende week de laatste aflevering.

3 opmerkingen:

Kees K. zei

Wat heeft Beijum niet wat een dorp wel heeft, of hoort te hebben? Nou, een molen, een waterpomp op het dorpsplein, een echte kerk met toren met klok, een oudewijzemannenbank (tegenwoordig ouderenhangplek), een vvv, een witgoedwinkel, een gemeentehuis met burgemeester, een fanfare, een borduurwinkel (ofwel fourniturenzaak), een voetbalvereniging fc-Beijum, huizen ouder dan 1970 en nog wat dingen en zaken. Maar als wijk doen we het niet slecht.

Anoniem zei

Nou een kerktoren hoeft er echt niet te komen. Lawaaioverlast dat je er van krijgt... Daarnaast hoef ik niet elke keer eraan herinnerd te worden wat voor achterlijk iets "geloof" is.

Kees K. zei

@Anoniem, een kerhof was ik inderdaad nog vergeten.