dinsdag 26 juli 2011

UIT DE OUDE DOOS (84)

Deze foto lijkt een beetje op de eerste luchtfoto die een paar weken geleden op Beijumnieuws verscheen. Maar het vliegtuig hing bij het maken van die foto noordelijk van de wijkring, nu hangen we meer tussen de noordelijke en zuidelijke wijkring in. Wat een verschillende bouwstijlen zijn er te zien. De huizen aan de Jensemaheerd en het gedeelte van de Fultsemaheerd dat u rechtsboven ziet hebben bijvoorbeeld een veel rodere kleur dan de rest van de huizen in de wijk. De Galkema- en de Wilkemaheerd hebben zo te zien ook totaal andere bouwstijlen. Ik heb geen idee wat dat voor open gedeelte is (was) rechtsvoor, vlak naast de groenstrook door Beijum. Als ik me niet vergis is linksonder de Dom Helder Camaraschool en de Onnemaheerd te zien. Als ik het mis heb hoor ik het fraag. Beijumnieuws@online.nl

3 opmerkingen:

Susan zei

Zit zo eens de foto's van "uit de oude doos" te bekijken. Erg leuk om te zien.

Het open gedeelte zijn de schooltuinen.
Ik denk dat op deze luchtfoto de scholen nog de dependances waren van oa de montessorischool. Zelf zat ik daar van 1985-1987.

Unknown zei

Het veldje links is naast ons huis aan de onnemaheerd en het park waar nu alle (zieke) bomen zijn gekapt zijn nog niet geplaatst of te zien...Dom helder camara was toen nog een depandance...henk post was toen in de jaren 1985/86 letterlijk langs de deuren geweest om leerlingen te werven.

Unknown zei

Ik woonde aan de Onnemaheerd. De Dom Helder Camara school was mijn basisschool. We zijn in 1987 naar Enschede verhuisd. Het is altijd weer leuk oude foto's terug te zien. Ik was 6 jaar oud toen we verhuisden, maar alsnog kan ik me aan vele dingen herinneren.