maandag 11 juli 2011

MAANDAGOCHTEND (80)

Het gezeur over het dorp Beijum hangt sommige lezers zo langzamerhand de strot uit. En terecht, overdaad schaad. Daarom komende donderdag de laatste aflevering. Kijk deze flatgebouwen nou eens, die hebben toch niks met een dorp te maken? Hoezo dorp? Maar goed. Op deze eenvoudige maandagochtend in juli 2011 merk ik wel, zie foto, dat sommige Beijumers graag hun gevoel van verbinding met de aarde, met de natuur en met het platteland intact willen houden.Zie hier de volkstuin aan de rand van Beijum-Zuid, ter hoogte van de Froukemaheerd. Er zit ook nog zo'n tuin ( De Vier Wijken) achter de Heratemaheerd. En nog een biologische tuin langs de Beijumerweg, ter hoogte van de Rensumaheerd. Ja, de behoefte om contact te houden met de natuur is voor veel Beijumers een must.
Er bestaat ook nog zoiets als een Volkstuin Startpagina voor wie hier interresse in heeft.
De nieuwe week is weer begonnen. Dorp of stadswijk, wat kan het ook schelen. Er is in Beijum overal genoeg groen dichtbij om de natuur te beleven. Of loop anders even naar Plein-Oost voor het geval u behoefte hebt aan steen en beton.

1 opmerking:

Annette zei

Mwoah...het zijn ook meteen de enige flatjes in heel Beijum hoor hahaha. Van mij mag je Beijum een dorp noemen ik heb er jaren gewoond, gewandeld, gewinkeld, gerecreerd etc en met enorm veel plezier! Beijum is echt mooi en ik vond het altijd net een dorp omdat de mensen elkaar allemaal groetten. Dat laatste ging er de afgelopen jaren een beetje vanaf...jammer wel. Succes met je mooie site Johan! Je kunt het mooi vertellen ;-)