dinsdag 19 juli 2011

UIT DE OUDE DOOS (83)

We zitten nog steeds in het vliegtuig boven het Beijum van 1982, zie ook de vorige twee afleveringen. Iets westelijkers zitten we nu, naar eigen inschatting ergens in de buurt van de Beijumerweg. Ik zie nog geen Innersdijk op de foto, het verpleeghuis dat over een half jaar zal worden afgebroken bestond een kleine 30 jaar geleden nog niet. Althans, niet in Beijum. Het lijkt wel, ik laat me nog steeds graag corrigeren, dat de Bentismaheerd nog uit de grond gestampt moest worden, ik zie een open groene vlakte. Zou rechtsonder de Grevingaheerd zijn? En wat is dat daar voor schuin oplichtend breed ding op het dak? Als ik het goed zie staan er bouwcontainers op de plek waar later Innersdijk gebouwd is. Het kan ook zijn dat dat de groene plek is, en dat de heerd rechts, met oplichtend dak, nou juist de Bentismaheerd is.
Ook deze foto is van Doris Schuch.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Te gek!!!!!!!!
Johan en Doris, heel erg bedankt!!!

Anoniem zei

De eerste paal van Innersdijk ging op 8 december 1984 de grond in volgens dit artikel van het N v/h N.
Voordat het Treslinghuis werd geprivatiseerd viel het personeel onder de gemeente en waren ze dus ambtenaar.


En de Bentismaheerd was maar een modderpoel volgens dit artikel in de N v/h N van 15 oktober 1982.

Bert zei

Ben benieuwd naar de foto waarop het deel jaltadaheerd, edzemaheerd te zien is. Erg leuk deze luchtfoto's.

Kees K. zei

Leuk die foto's. Ik zie de sporthal beijum-oost, rechts achteraan de hylkemaheerd met links daarvan de boelemaheerd. En geen beijumerbos. Maar wel de groene long. Innersdijk zou helemaal rechts ongeveer in het midden van de foto moeten zijn, maar is er dus nog niet, wel bouwketen. Ook de Amkemaflat is er nog niet, wel een flinke plas water, wat wel meer opvalt in deze serie foto's, Beijum was erg nat...

Dat gele vlak is een dak zonder pannen, je kijkt op het isolatiemateriaal van de dakplaten.

Anoniem zei

De eerste Vietnamese bootvluchtingen arriveren in hun nieuwe huis aan de Boelemaheerd zie dit artikel in het N v/h N van 15 april 1982.

Anoniem zei

ik vind dit zo leuk he.... ik woon sinds okt. 1990 in Beijum heb een kleine onderbreking van 1 jaar in 1993 gehad en sindsdien weer hier en voel me dus een echte beijumse...

eigenlijk wist ik toen niet eens dat de wijk nog zo jong was nu dus wel ;-) en ik vind de foto's van hoe de wijk ontstaan is en groeide erg leuk om te zien, een zoekplaatje want "stond het huis waar we nu wonen er al?" Ja dus.
ik weet nu dat het huis waar ik woon een van de eersten was die er stond!
zoeken of de school van de kinderen er al was... ook al gevonden...

echt heel leuk die oude foto's ga daar vooral mee door!
en dank voor die mensen die er voor zorgen dat ze er zijn!