woensdag 6 juli 2011

BSLIM, SURVIVAL CHALLENGE ON TOUR

Persberichten komen soms bij bosjes binnen. De meesten slaan niet op Beijum, en het is geen doen om ze allemaal te publiceren. Af en toe laat ik een door, gebaseerd op persoonlijke keuzes. Zoals deze. BSLIM, http://bslim.nl/


Jongeren maken kennis met “survival”-sport
Survival Challenge on tour“ in Groningen

Bslim; het sportstimuleringsproject van de gemeente Groningen, organiseert op donderdag 7 en vrijdag 8 juli a.s. de “survival challenge on tour”. Hierbij wordt een “survival”-baan opgezet in het Dwarsdijkerbos bij Lewenborg (kruising koerspad/overloop) . Tijdens deze sportieve tweedaagse kunnen verschillende jongeren kennismaken met de survivalsport, waarbij ze in groepen samenwerken en worden uitgedaagd in de buitenlucht.

Bslim zorgt voor het toeleiden van deelnemers via het basisonderwijs, het buurtsportwerk, de naschoolse opvang en de sportverenigingen. De survival challenge on tour wordt mede mogelijk gemaakt door Outside Innovation in samenwerking met het Hanze Instituut voor Sportstudies.

We nodigen vertegenwoordigers van de media van harte uit om bij dit evenement aanwezig te zijn !
Survival ChallengeDe Survival Challenge is een nieuwe uitdagende manier van sporten voor scholieren en studenten. De Survival Challenge staat voor klimmen en klauteren in touwen, netten en bomen, afgewisseld met rennen langs een natuurlijk route. De deelnemers gaan de strijd aan met de natuur.

Naast Groningen biedt de organisatie in 2011 ook een uitdagend overlevingsparcours aan in Leeuwarden en Heerenveen. Meer informatie over deze sportieve uitdaging is te vinden op de website: www.survivalchallenge.nl

Bslim
Bslim brengt bestaande en nieuwe initiatieven bij elkaar op het gebied van sportieve leefstijl. Het zwaartepunt van Bslim ligt op het verhogen van de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen. In acht wijken in stad wordt dit project vormgegeven en uitgevoerd door een Bslimteam. Bslim werkt hierbij actief samen met scholen, welzijnsinstellingen en gezondheidsorganisaties in de wijk.   

5 opmerkingen:

Kees K. zei

"De deelnemers gaan de strijd aan met de natuur". In Nederland, in Lewenborg. Op z'n minst zou het dan sportief zijn tegenover "de natuur" om (tijdelijk) een paar andere roofdieren daar uit te zetten.

Karin.P. zei

hahaha Kees, zou het wel extra spannend maken idd :P

Henriëtte zei

Haha, heb je suggesties Kees?

Wobke zei

Een paar tijgers..?
Dan ga ik zéker kijken! ;-)

Kees K. zei

Nou, ik wilde het niet zo bloederig maken hoor, een paar niet giftige boa's en een tiental tarantula's lijken me wel genoeg. Maar okee, doen we er ook nog wat muskusratten bij.

Het grappigst blijft voor mij dat je zelfs die dieren kunt weglaten, er hoeft alleen maar een bordje te staan met vermelding van die (suggestieve) aanwezige natuur.