dinsdag 19 juli 2011

INBRAAKPOGING FOSSEMAHEERD

In twee woningen aan de Schoenerstraat in Hoogkerk en aan de Fossemaheerd in Beijum is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De bewoner van de Hoogkerkse woning merkte de inbraak op toen ze thuis kwam. De deur van de woning was namelijk open gebroken. Eenmaal binnen ontdekte ze dat er in ieder geval twee laptops, een camera, een dvd-speler en een aantal dvd’s weg waren genomen.
Aan de Fossemaheerd bleef het bij een poging tot inbraak. De bewoner werd wakker van kabaal en toen hij ging kijken wat er aan de hand was, zag hij meerdere personen weg rennen. Bij nader onderzoek ontdekte hij schade bij één van de ramen. De politie doet onderzoek naar beide inbraken.
http://www.oogtv.nl/

4 opmerkingen:

Ingrid Morrison zei

Litouwers beroven op bestelling.
DVHN 20 juli 2011.
(enkele kreten uit het artikel)
-De Drentse recherche doet onderzoek naar groepen Litouwers die onder meer vanuit Groningen op grote schaal misdrijven plegen
-Afgelopen maand werd in Friesland een groep Roemenen opgepakt, die in het Noorden talloze woninginbraken pleegden.
-De politie vermoedt dat de bende wordt aangestuurd vanuit Litouwen

Misschien even een tijdje extra goed je deuren sluiten van je huis en alles wat geld waard is uit de auto.

http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6746660.ece/Litouwers-roven-op-bestelling

Alie zei

bah, wat een naar idee. Het kan gewoon iedereen overkomen. Op slot of niet maakt blijkbaar niet uit.
Sterkte aan de mensen wie het overkomt.. lijkt me al behoorlijk traumatisch.

Anoniem zei

Met de komst van sociale media hebben inbrekers nieuwe instrumenten in handen gekregen om te zien of een huis onbewaakt is.

Hebben ze een huis op het oog en kunnen ze achterhalen wie er woont, dan is een surftocht langs de profielen van de bewoners zo gemaakt.

Een blij vakantiebericht op Facebook of Twitter ('Lekker drie weken niets doen in Zuid-Frankrijk!') is natuurlijk het meest directe weggevertje, maar ook onbedoeld kun je je afwezigheid online verraden ('Nee dan kan ik niet, dan zitten we in Thailand'). Natuurlijk zijn er ook nog de oude manieren.

Takjesmethode
Deze zomer waarschuwt de politie voor de 'takjesmethode': inbrekers zetten takjes tegen een voordeur, en als ze er na een aantal dagen nog staan, is er waarschijnlijk niemand thuis. Hetzelfde kun je doen met plakbandjes, of door een folder uit de brievenbus te laten hangen.

http://www.destentor.nl/nieuws/algemeen/binnenland/9152137/Dieven-slaan-slag-in-vakantie.ece

Anoniem zei

Vandaag lag ik te slapen op de bank, word ik wakker van kabaal: iemand zat aan mn terrasdeur te trekken. Ik rechtop op de bank,zie ik een vent schaamteloos door mijn raam gluren! Hij dacht natuurlijk dat er niemand thuis was. Signalement: blanke man, opvallend blauwkleurige jas+pet. Junkachtig uiterlijk. Ongeveer 1.70 lang, tenger postuur, gezichtshaar (donkerblond tot bruin). Poging tot inbraak heeft plaatsgevonden op Grevingaheerd, waar deze meneer vaker schijnt rond te lopen. Buren zien echter niet de noodzaak in en denken dat het een onschuldige NOVO'er is. Maar dit is naar mijns insziens gewoon een junk op zoek naar naieve bewoners. Ik heb de politie overigens op de hoogte gesteld van gebeurtenis+dadersignalement gegeven. Ze patrouilleren extra in de buurt. Natuurlijk moet dit stuk tuig worden opgepakt (en ik heb nog wat van hem te goed, van complete fiets tot tuinkabouter).