donderdag 7 juli 2011

EEN JOEKEL VAN EEN BIERGLAS

Afgelopen dinsdagavond ging ondergetekende nog even een boodschap doen bij AH/Meins/Beijum.
Altijd handig zo'n papier en glasbak bij de winkel, de schuur nog even ontruimen en lege flessen, dozen, stukken karton en oude kranten meenemen. Opgeruimd staat nog altijd netjes.

Bij de flessenbak zag ik een joekel van een bierglas staan. Wel vies, een rondje vaatwasmachine kon het ding wel gebruiken, maar verder helemaal intact.
Ik weet niet zo goed of het liefdewerk is om zo'n glas daar achter te laten, ik gun iemand anders mijn bierglas, of dat het ding gewoon niet door de ronde opening wilde. Zou het iemand zijn die lid is geworden van de Blauwe Knoop, en die op deze manier afscheid wilde nemen van zijn bierverleden? Een geheelonthouder? Wat zeg Wikipedia hierover? Een geheelonthouder is iemand die afziet van gebruik van alcohol. Mensen die zich geheel onthouden van alcohol hebben vaak religieuze, sociale of gezondheidsredenen om dat te doen.

Lees hier verder.
Na een kort bezoekje aan dé lokale supermarkt van Beijum zag ik dat het glas was verdwenen.
Iemand in Beijum heeft hem meegenomen.Twee hele halve liters bier kunnen er in. Wat een genot voor achter in de tuin of op de camping.
Meestal laten Beijumers hun papier en glaswerk voor een volle papierbak of flessenbak staan. Ik ben het kwijt, en 'hunnie' redden zich er maar mee. Zoiets. Geeft overlast. Maar deze gulle gever heeft een ander blij gemaakt met een prachtige joekel van bierglas. Maar het zal niet zijn doel zijn geweest.

Geen opmerkingen: