donderdag 7 juli 2011

WEER OVERVAL OP HEERDENPAD

Bosjes weghalen langs het fietspad, verlichting aanbrengen of andere maatregelen, het is maar de vraag of potentiƫle overvallers zich hierdoor laten afschrikken. Een overval kan zo in 15 seconden gepiept zijn.
Afgelopen nacht was het weer raak op het Heerdenpad.
Een 19-jarige vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag overvallen op het Heerdenpad. Een man bedreigde haar en ging er vandoor met onder meer haar mobieltje.

De vrouw fietste rond vier uur in de richting van Beijum toen plotseling een man voor haar op het pad sprong. Hij liet een voorwerp zien dat op een vuurwapen leek.
De vrouw moest haar waardevolle spullen afgeven en kreeg daarna van de man de opdracht om verder te fietsen. Zelf ging hij er in de richting van de Korreweg vandoor.

6 opmerkingen:

kritiekje zei

He, wat vervelend weer! Maar nou moet ik het zeggen dat ik het ook niet slim vind om s'avonds laat of s'nachts in je eentje waar dan ook te fietsen. Man of vrouw, jong of oud het maakt niet zoveel uit. Al zou een mannelijke overvaller eerder kiezen voor een jonge vrouw omdat die vaak makkelijker te intimideren en of te overmeesteren zijn. Maar het blijft vervelend!

Anoniem zei

In 2003 hebben ze ook al struiken weggehaald zie dit artikel in het D v/h N van 15 juli 2003 om het veiliger te maken en in februari dit jaar ook alweer maar iemand die kwaad wil laat zich niet afschrikken door deze maatregelen.

Anoniem zei

Volgens mij was er wel wat meer aan de hand, vanmorgen was het fietspad afgezet en werd er druk onderzoek gedaan. Een van de agenten zei tegen z'n collega "ze moet ook behoorlijk gebloed hebben"

Anoniem zei

Tijd om de andere kant van het pad ook te bebouwen. Het is daar veel te open, onoverzichtelijk en te donker.

Jelger zei

Uhmm.POLITIE! Zouden jullie daar elke nacht met een busje willen staan? Huur desnoods de Marechaussee in.

Anoniem zei

Ikzelf fiets altijd over het Meedenpad en heb nog nooit iets verdachts gezien (maar ja ben dan ook van het mannelijke geslacht). Ik zal 's avonds voortaan eens wat vaker via het Heerdenpad gaan (wel ietwat omrijden maar goed). Kan niet wachten totdat ik zo'n klootviool tegenkom.

Voordat de rest denk ik niet dat er echt oplossingen zijn. Behalve periodiek politie (in burger) laten patrouilleren. Je kunt er nog zoveel verlichting neerzetten of bosjes weghalen maar als er geen hond is op zo'n lang verlaten stuk pad helpt het naar mijn mening geen sier.

En zorg ervoor dat je niet alleen fietst zo laat in de nacht, zeker als vrouw zijnde... Beide fietspaden naar Beijum toe zijn dan altijd verlaten en best onheilspellend. Vooral als de straatverlichting het ook nog weleens laat afweten.