zondag 17 juli 2011

KINDERPARADIJSJE IN DE DOORNBOSHEERD

Vorige week was het feest in de Barmaheerd, afgelopen vrijdag klonk er muziek en waren er blije gezichten in de aangrenzende Doornbosheerd. Dat mocht ook wel even, de genoemde heerden kunnen af en toe wel even een 'bruistabletje' gebruiken. Bruisend Beijum begint niet altijd van bovenaf opgelegd en met incidentele gesubsidieerde bruisdagen, nee, structurele opkikkers van leefbaarheid en gebruis beginnen ook in de heerden zelf.

In de Doornbosheerd is daar een mooie aanzet toe gegeven. De kinderen uit de buurt hebben iets gekregen om trots op te zijn, het ooit zo verpauperde gat tussen de heerd en de Zuidwending is werkelijk prachtig opgevuld. Met koud en regenachtig weer kunnen ze in hun nieuwe verblijf gaan spelen, met zonnig weer kunnen ze speelattributen vanuit de ruimte de straat mee opnemen. Kijk even mee naar de opening.
 Door het luide muziek is amper te horen wat Irma Zijlstra en Ruud van Erp van de nieuwe ruimte vinden, maar neem van me aan: er was niemand die niĆ©t enthousiast was. Iedereen blij, de kinderen, de buren, de ouders, de instanties; wat wil je nog meer? Paradijs Doornbosheerd zal het, afgaande op een mail die ik kreeg, kinderpand gaan heten. Francis Nijdam en Debora den Haring van Stichting Stiel doen hun zegje op de video, evenals Alex Kruizinga en de genoemde (overstemde) Irma Zijlstra en Ruud van Erp. En hoe heet die zangeres met prachtige stem ook nog maar?

1 opmerking:

Liesbeth zei

Dat mooie meisje heet Rebecca.