vrijdag 1 juli 2011

BERICHT VAN DE BEIJUMWATCHERS BY NIGHT (1)

Een brug is volgens Wikipedia "een vaste of beweegbare verbinding voor het verkeer, tussen twee punten die gescheiden zijn door een rivier, kloof, dal, weg of een ander overbrugbaar obstakel."

Er zijn veel soorten bruggen: verkeersbruggen, spoorbruggen, voetgangerbruggen, natuurbruggen, etc. Maar wat de functie van de brug aan de Froukemaheerd precies is, is ons onduidelijk. Hij legt namelijk een verbinding met een niet-bestaand pad. Het enige dat zich aan de andere kant bevindt, is een gsm-mast. Echter, ook de onderhoudsmedewerkers zullen maar weinig baat hebben bij de brug. De trappen die zich aan beide zijden bevinden zorgen dat de brug alleen toegankelijk is voor voetgangers.
Bruggen hebben altijd een zeer symbolische betekenis gehad. In 1993 verwoestte Bosnisch-Kroatische eenheden de Stari Most-brug dat een verbinding vormde tussen het Christelijke en het Islamitische deel van de stad Mostar. Deze brug is in 2004, ondanks dat het weinig praktisch nut had, hersteld om hereniging van de culturen te benadrukken.
Bruggen symboliseren toenadering. Het is daarom geen wonder dat tijdens oorlogen het vaak de bruggen die het eerste sneuvelen. Een nutteloze brug is dus het ultieme gebaar van vrede en een harmonieuze samenleving.
Beijum is de plek waar we bruggen in overvloed hebben. De Beijumwatchers By Night zijn trots op de brug.

2 opmerkingen:

Jan zei

Mwaaah,gebeuren er geen spannender dingen in nachtelijk Beyum?

kritiekje zei

uhhh, ja vast wel. Die brug ligt er overdag namelijk ook altijd, en al jaren ook, dus geen nieuws. We verwachten van Beijumwatchers by night wel wat meer hoor, bovendien lukt een foto van de brug overdag veel beter..