zondag 10 juli 2011

VIDEO NEW ATTRACTION

Het geluid slaat nergens op, de camera die ik gistermiddag bij me had op het New Attraction Festival was redelijk afgesteld qua beeld. Maar de harde tonen van de muziek kon het ding niet goed verwerken. Dat is enerzijds jammer, het is per slot van rekening een muziekfestival, maar anderzijds heb ik niet het idee dat het gros van de lezers op de muziek zitten te wachten. Ze willen zien wat er gebeurde en sfeer proeven. Denk ik. En dat kan weer wel via deze video. Tot nu toe heb ik geen wanklank over het festival gehoord, en ook niks over vechtpartijen. Het enige incident wat ik met eigen ogen zag was bij binnenkomst. Een drietal vrouwen sloegen en schopten elkaar waar ze maar konden. Weinig verheffend, zo'n vrouwenmatpartij. Verder was het een gezellige en vrolijke bijeenkomst van feestvierende jongeren.We kennen allemaal hiphop. Hoe bekend zijn de meeste mensen echter met urban? En weten zij dat het om veel meer draait dan alleen dope beats en rap? Het woord 'urban' wekt de indruk dat de subcultuur die wordt geassocieerd met deze term, gelijk aan de grote steden waar het vandaan komt, pompeus is en in verval. Niets is minder waar en zulke gedachten mag je wel gelijk uit je hoofd bannen. Urban draait om creativiteit, zelfoverwinning en het de hele wereld laten zien hoe goed jouw skills zijn. Mad skills, bro!


Het Urban Arts festival New Attraction, georganiseerd door de Groninger stichting Urban House, brengt a.s. zaterdag vanaf 12:00 voor alweer de negende keer naar de Kardingeplas te Groningen een urban spektakel van jewelste. Het festival wat gemiddeld 5.000 bezoekers per jaar trekt weet qua programmering op meerdere niveau's te verrassen.
Natuurlijk heb je een zeer indrukwekkende muzikale line-up, waarbij het volgens de organisatie niet alleen maar gaat om "traditionele Microphone and Deejay optredens", maar ook om de nieuwste muzikale cross-overs tussen hiphop, dancehall/reggae, rock en soul. Goede voorbeelden van deze kruisbestuivingen zijn Grote Prijs van Nederland winnaar Kalibwoy, salsa/soca en bachatta/reggae(ton)-band Caribbean Fever en Typhoon +band. (Vpro.nl)

Geen opmerkingen: