dinsdag 12 juli 2011

UIT DE OUDE DOOS (82)

We blijven nog even in het vliegtuig boven Beijum zitten, zie ook de foto van vorige week dinsdag. Als ik me niet vergis zitten we nu boven de Boelemaheerd, met uitzicht op o.a. de Fultsema-, Jensema- en Wilkemaheerd. Bekijk ook de Kleihorn, beneden op de foto achter het water. Tussen de Jensemaheerd en de houtskelethuizen aan de Wilkemaheerd (als ik het verkeerd zie laat ik me graag corrigeren) ligt een open vlakte. Ik weet zo niet uit m'n blote hoofd of dat nu volgebouwd staat met huizen, of dat er een grasveld met speelgelegenheid is gebleven. Via deze foto kan het op de een of andere manier niet, maar als de lezer de foto download en op de eigen pc zet, kun je met de rechtermuisknop inzoomen op de foto om gedeeltes naar voren te halen.
Ook deze gescande foto komt uit het plakboek van Doris Schuch. De luchtfoto is in 1982 genomen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De N v/h N van 19 april 1983 melde dat op zaterdag 23 april de Kleihorn geopend zou worden door zie artikel.

Anoniem zei

Mierenneuker modus aan: als je dit blogbericht leest heb je het al gedownload naar je computer :P

Anyway, je kunt gewoon het plaatje openen in je browser door er op te klikken of klikken met de middelste muisknop om in een nieuw venster te openen. Vervolgens kun je inzoomen door bijvoorbeeld CTRL ingedrukt te houden en met het muiswieltje omhoog/omlaag te te gaan... (werkt tegenwoordig in vrijwel alle browsers).

FilanysZ zei

Geweldig om te zien hoe enorm de natuur is gegroeid in de jaren!

Anoniem zei

We wachten in spanning op de volgende foto's, helaas staat ons huis hier net niet op :(

Wat betreft al die natuur zou het van mij op sommige plekken we eens wat minder mogen, maar gelukkig wordt alles wel altijd goed bijgehouden, door de gemeente.