donderdag 7 juli 2011

HET PITTORESKE DORP BEIJUM (5)

Dat Beijum groen is kunt u duidelijk van deze foto aflezen. Supergroen is het zelfs. In het dorp Beijum is ook veel viswater aan te treffen. De Zuidwending, de sloten, en ook meertjes zoals hier. Achter verpleeghuis Innersdijk, ter hoogte van de Galkemaheerd. Is er iets op de foto te zien dat aan een stad of stadswijk doet denken? Nee. Welkom in het leukste dorp van Stad en Ommelanden. Beijum. Kom eens kijken, voor wie er nog nooit is geweest, het ligt ten noordoosten van de stad Groningen.

4 opmerkingen:

Henriƫtte zei

Je valt wel een beetje in de herhaling, Johan ;)

michel zei

Ja, Johann doet zo z'n best om Beijum als "groenste wijk" van Groningen en als "dorp" onder de aandacht te brengen dat je haast het tegendeel gaat geloven. Overdaad schaadt inderdaad.

Anoniem zei

Moet me raar vergissen, maar is dit niet bij het Plukbos Uilenburg?

Johan Fehrmann zei

Anoniem is goed helder en to the point. Aan de twee bovenste reageerders: ik kan me de gedachten goed voorstellen, maar wees gerust:De serie loopt nog twee of drie weken en is, net als de aanmelding van Beijum als het leukste dorp van Groningen, nooit serieus bedoeld geweest. Bekijk het allemaal met een knipoog, het is een beetje bedoeld als parodie op de leukigheid wat betreft Groninger dorpen.