zondag 17 juli 2011

NIEUW BORD DIERENWEIDE BOERDERIJUM

Het is zo'n Boerderijumdag in het Groene Hart van Beijum die je vaker zou wensen. Zo was en is het bedoeld: veel mensen, goede sfeer, een vol terras en een goed bezocht Bezoekerscentrum. En bovenal scheen de zon er ook nog eens uitbundig bij. Vanmiddag even na drie uur werd een bord bij de Boerderijum onthuld, een bord dat gaat over de dierenweide en is gemaakt door kunstenares Marijke Langius.

Ondergetekende heeft regelmatig pessimistische verhalen over de ontwikkeling van de Boerderijum, en met name over de bezoekersaantallen, op Beijumnieuws gezet. Dat pessimisme was vanmiddag niet aanwezig. Misschien hebben Beijumers gewoon behoefte aan themamiddagen op de Boerderijum, moet er iets te doen zijn en moeten ze vermaakt worden.

Een video over een mooi middagje Boerderijum in de zomermaand juli van 2011 komt er later op de dag aan. Op de foto ziet u voor het bord Arie Lameris staan. (met wandelstok). Hij is een der grondleggers van het Herbouwcomité, u weet nog wel de groep Beijumers die zich ingespand hebben om de afgebrande Boerderij herbouwd te krijgen. Op een dag als vandaag weet je weer: die inspanningen zijn niet voor niks geweest.

Update: 16:30 uur. Hieronder ziet u de video.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Of gewoon zonder poespas open op zondag.

Anoniem zei

Wat was het thema vandaag?