zaterdag 16 juli 2011

EEN KNIEVAL VOOR DE BAL

Jaarlijks volleybaltoernooi op zaterdag 16 juli
‘Toe meiden, nu scoren’, moedigt een supporter aan vanaf de zijlijn. De clusters vijf en zes van Centraal Wonen spelen in de finale van de jaarlijkse volleybalwedstrijd tegen elkaar op het grasveld achter de Bentismaheerd. Cluster vijf kan wel wat peptalk gebruiken. De stand op dat moment is 9-1. Keer op keer scheert de bal over het net en incasseert de tegenpartij punt na punt . Dan volgen er meerdere prachtige rally’s, rake treffers en spectaculaire blocks. Af en toe een slide door het nog vochtige gras en soms een knieval voor bal om een moeilijke situatie nog net te redden. We kijken tenslotte naar de eindstrijd van de twee beste teams van dit toernooi . Na twee keer 10 minuten is de stand 12- 25. Cluster 6 is kampioen 2011. Het buurtledenteam dat jaar na jaar de wisseltrofee in haar bezit had, scoorde dit keer bescheiden in de middenmoot.

Het jaarlijks volleybalgebeuren aan de Bentismaheerd kent inmiddels een lange traditie. ‘Sommigen komen hier al voor de twintigste keer’, zegt Celuc Heerema tijdens zijn openingswoord om tien uur in de ochtend. Op zijn vraag wie er voor het eerst meedoet steken een paar mensen de handen in de lucht. Een aantal oud- bewoners keert ieder jaar trouw naar dit grasveld terug om oude buren weer te ontmoeten. In de korte pauzes tussen de wedstrijden wordt heel wat bij gepraat.

Traditiegetrouw spelen ook nu de winnaars na hun zege met de kinderen. De helden van zoeven zie je dan soms even stuntelen. De afspraak is dat de kinderen winnen en dat doen ze ieder jaar.

Foto + tekst: Willy Koolstra

Geen opmerkingen: