maandag 4 juni 2012

EEN LIEF POESJE IN 'N VOGELNESTJE

Lezer John stuurde in eerste instantie de rechter foto op. In de  aanhef van de e-mail stond: 'Zoekplaatje.' Hij schreef erbij: Was aan het wandelen paar dagen terug achter de Fultsemaheerd en Boelemaheerd over het Spakenpad en m'n zoontje van 2 wees naar boven en brabbelde wat, had het niet direct door, zie foto. Even later kwam een 2e mail van hem binnen. Opnieuw met foto, zie links. Er stond bij: En van dichtbij.
De poes(kat) op de foto ziet er zo lief en schattig uit. Maar zat ie daar ook daadwerkelijk lief en schattig te zijn, vriend Google? Op Goeie vraag.nl staat dit: Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn kat weg blijft van alle vogelnestjes? Ik woon in het bos en heb veel vogelnestjes hier en daar. Is er iets waar ze niet tegen kunnen, ik vind het zo zielig voor de kleine vogeltjes.
Tja, lief en schattig. Een der antwoorden luidt: De drang van sommige katten om jonge vogeltjes te pakken is zo groot dat je toch heel wat moet doen om het te voorkomen. Belletjes ombinden is wel aardig maar daar hebben jonge vogeltjes niets aan, hooguit de oudere. Nesten van jonge vogeltjes zitten meestal in bomen. Bindt een kraag van gaas rondom de boom op 2 m. hoogte en de kat kan er niet meer langs.40 cm. breed is meestal voldoende.

Geen opmerkingen: