donderdag 14 juni 2012

WAAR IS DE WAAKPOES GEBLEVEN?

Heel mooi dat er betere, zeg maar snellere,  verkeersstromen van en naar Beijum gerealiseerd worden en dat kruispunt Beijum - Zuid op de schop gaat om dat te realiseren. Maarrrrre, waar is onze waakpoes gebleven, heren wegwerkers en grondafgravers? Of moet ik bij jullie bazen zijn?
Gisteren ontving ik een mail van een lezer die het boek Boeren, Burgers, Beijumers waarschijnlijk goed heeft doorgespit: Bij de busbaan stond altijd een muurtje met een poes erop geschilderd door een Beijumse kunstenaar: wat is er mee gebeurd? Er ligt nu een enorme hoop klei. Is ie met de stille trom weggehaald, vernield of blijft ie behouden? Staat in het boek op blz. 189.
Verrek. Weg? Op blz. 189 staat:
Wie de bus van Kardinge naar Beijum neemt, komt de opvallende muurschildering van een poes tegen. Dit werk is helemaal bedacht door de kunstenaar zelf: De kop van een poes is mooi geometrisch. Een poes heeft mooie ogen en sprieten. Als het kunstwerk wordt beklad, schilder ik er weer overheen. Een poes heeft tenslotte negen levens."
Zou de poes haar negen levens achter de rug hebben en definitief zijn overleden? Wie weet meer? Enige maanden geleden wijdde ik er een blogbericht aan. http://beijumnieuws.blogspot.nl/2012/01/de-beijumer-muur.html

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat je hier op let !

Anoniem zei

(gehoord op Sporza): 'de vorige keer dat we zo slecht verdedigden, waren we ons land vijf jaar kwijt.'

(rené)