maandag 18 juni 2012

ONTMOETING MET HENK SCHOLTE IN STAD

Vanmiddag liep ik in de Herestraat te stad Henk Scholte tegen het lijf. Mien God, Hinderk Scholte van't Knoal. Steevast komen roemruchte herinneringen omhoog als ik hem spreek. Eind jaren zeventig in de Kanaalstreek, de jongere jaren waarin we samen, meestal met andere leeftijdsgenoten, nachten doorhaalden, het nodige aan Bachus offerden en muziek draaiden. Ook hebben we ooit drie zomerkampen begeleid, herinneringen en gespreksstof te over. Welke stadjer kent hem niet als zanger van Törf? http://www.torf.nl/nl/torf.html
Of van twei dentjes veur ijn vent op RtvNoord? (Verkeerd schreev'n: Twij deuntjes veur ain...)

Legendarisch is z'n ontmoeting met Bob Dylan in Noordpolderzijl. Henk Scholte, onze Henk Scholte, in stad en ommeland bekend als verhalenverteller en folkzanger, was op een goede dag in Noordpolderzijl en stapte ’t Zielhoes binnen.  “Hou is t?”, vroeg Henk aan de waard, de fameuze (inmiddels overleden) Siert van Warner.“Rustig”, was het antwoord, “d’r zit allennig n gekke Amerikoan aan de bar kovvie te drinken.” Waarop de blik van Scholte richting hoek van de bar ging en hij bijna een hartverzakking kreeg. Bob Dylan. http://3voor12.vpro.nl/lokaal/groningen
Ik vroeg hem vanmiddag of hij de beroemde Amerikaan daadwerkelijk heeft ontmoet in Noordpolderzijl. Niet te geloven, maar het is echt gebeurd.
Henk stond in de Herestraat te wachten op Piet van Dijken, die hem al vragend door de Herestraat Helemaal zou loodsen. Vanavond elk half uur op OOG-TV. Kijk even naar een markante Grunneger. Op OOG-TV. En nu al even op Beijumnieuws. 
Veel mensen kunnen ons gesprek in de Hererstraat van vanmiddag, zie video, waarschijnlijk niet verstaan. Ondertiteling is er niet, tracht even te luisteren naar twee Knoalster-Grunningers in gesprek in de stad.
Henk Scholte is ook actief bij het Huisvandegroningercultuur.
(Op een onverklaarbare manier veranderde het lettertype halverwege de tekst)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ah gouden kerel die Henk, heb zn cd-s en luister zn programma. Groeten van Mannes

Mevrouw Mensing zei

Groeten uit Stadskanaal. Fijn te zien hoe julie goed terecht gekomen zeid!

Anoniem zei

Prachtig dat grounings, kunnen jullie niet samen wat doen? Geweldig!

Anoniem zei

Wat is plazerei Johan?

Anoniem zei

mooie kjal