zaterdag 23 juni 2012

ROND HET KRUISPUNT BEIJUM-ZUID (8)

Op een van de langste avonden van het jaar reed ondergetekende net weer richting Beijum. De foto die u rechts ziet is omstreeks 22.15 uur gemaakt. Er was geen kip bij de weg, en bedoeld wordt de busbaan in deze, zodoende stopte uw blogger even bij het nieuw te maken kruispunt met de Beneluxweg om daar een foto van te maken. Hier gaat het de komende twee jaar gebeuren, automobilisten zullen via deze plek de wijk in- en uit rijden. Het kruispunt is meer dan welkom, wat was het vanmiddag weer hoogst ergerlijk om via Kardinge de ringweg om de stad op te moeten gaan. Tien minuten wachten, constant vier of vijf auto's die door konden rijden om het kruispunt daar over te kunnen komen.
Maar goed, wat een weldadig gevoel om Beijum omstreeks kwart over tien, half elf 's avonds in te rijden. Wat een groen!! En wat een rust. En wat een heerlijke avond om achter in de tuin nog even lekker een tripeltje bier te drinken. Proost. Op de mooiste wijk van de stad. Dat zie je vooral weer tijdens de langste avonden van het jaar.
(Voor degenen die dit nieuwe kruispunt, zie foto, niet kunnen plaatsen, het ligt ongeveer 75 meter zuidelijker van het gangbare kruispunt Zuid, richting Kardinge)

Geen opmerkingen: