woensdag 13 juni 2012

KOM NAAR DE STRAATSPEELDAG

Of de kinderen het drooghouden vanmiddag is me nu nog niet bekend. Tijdens het schrijven en programmeren van dit blogbericht is het ongeveer kwart voor een, het waait wat en de lucht ziet er donker uit. Bovenstaande foto is omstreeks half een vanmiddag gemaakt. Locatie de Kleihorn, straatspeeldag, weet u nog?
Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Straatspeeldag gehouden. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.
De dag is een echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.
De Nationale Straatspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. Lees hier.

Op de achtergrond , foto, ziet u de onvermijdelijke Wegwijsbus staan.Altijd paraat bij dit soort activiteiten. Links, niet zichtbaar op de foto, zal een springkussen zijn opgebouwd op het moment dat u dit leest.
Vorig jaar op Plein oost en nu onder meer op een schoolplein. Waar zijn de échte straatspeeldagen gebleven?
(Het festijn begint nu, om 14.00 uur; eventuele foto is welkom op Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik kom op de trekker