dinsdag 26 juni 2012

HEKKEN WORDEN GROEN VERSIERD

Ik heb de term DDR-hekken al horen vallen. En ook een minder fraaie vergelijking met de 2e wereldoorlog. Ook fluisterde iemand me in dat 'Moskou aan de Zuidwending' dit geregeld heeft. De hekken die her en der voor schuttingen in de wijk zijn geplaatst vallen niet bij iedereen in goeie aarde (als er enthousiaste meningen over zijn dan verneem ik die graag) terwijl het de bedoeling moest zijn dat het de wijk leuk zou optuigen. Er staat zodoende nogal wat NLA-geld in de vorm van hekwerk langs de weg dat niet breed gedragen wordt door Beijumers. De vergelijking dient zich aan met de schutting voor Innersdijk, waar sommige omwonenden not amused over zijn. Draagkracht creëren en goed communiceren is een must als je bewoners mee wil krijgen in de plannen. De bedoelingen achter dit hekkenplan zal wel weer goed zijn, maar het komt wat bevoogdend over. Want wie bepaalt wat mooi is? En waren die schuttingen nou echt zo lelijk? Deze foto is vanmiddag omstreeks kwart over drie gemaakt. Werklieden waren (zijn) bezig met het beplanten van de hekken. Eén voordeel, wat mij betreft: de wijk wordt er wél groener om.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een geldverspilling

Anoniem zei

Ik ben niet tegen een groene haag.
Maar de gemeente is al niet zo goed in wijkgroen onderhoud, wie gaat dit onderhouden op wiens kosten. En hoe voorkom je dat het niet in de afscheiding van de bewoners gaat groeien.

Met goed onderhoud kan dit wel heel mooi zijn. Bloeiende klimmers waren nog mooier geweest.

Anoniem zei

Het ligt eraan of het huur of koophuis is, bij huur beslist natuurlijk de woningcorporatie wat er met de erfgrens gebeurt.
Bij koop mag er pas 50 cm vanaf de erfgrens beplant worden.
http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=3096

Kees Huizenga zei

Staan die gelijkgeschakelde en uniforme NLA-hekken op gemeentegrond of op grond van de eigenaars van de particuliere woningen aan onder meer de Fossemaheerd en de Barmaheerd?

Wat betreft de Isebrandtsheerd: staan die hekken op de grond van woningcorporatie De Huismeesters of op gemeentegrond? Ik weet het niet.

Iemand aan de Fossemaheerd vertelde mij onlangs dat hij die hedera's moet onderhouden. Dat vond hij niet bepaald positief.

De vraag is of over die eigendomsverhoudingen en onderhoudsverplichtingen goed is gecommuniceerd door de gemeente Groningen (dienst RO/EZ) en/of STIEL Beijum. Wie kan hier meer over mededelen?

N.B.: In de brief van STIEL Beijum aan de Barmaheerders 5 t/m 18 d.d. 17 oktober 2011 staat hierover niets! Zeer, zeer opmerkelijk!!!

Anoniem zei

Pffff, wat een betutteling. De bob zeker weer?

Anoniem zei

Het maakt niet of gemeente of verhuurder eigenaar is kosten voor onderhoud tuin die niet alleen voor huurder zijn mogen niet worden doorberekend.
Als ze niet mogen worden doorberekend mag je ook niet aan huurders vragen om dit te verzorgen

http://www.huurcommissie.nl/servicekostencheck/tuinen-en-groenvoorzieningen/onderhoud

Franklin zei

Altijd hetzelfde gezeur in Beyum, geen goede bewonersorganisatie en bewoners die niet goed weten waar ze aan toe zijn. Zootje daro.

Anoniem zei

Benieuwd hoe het er in t najaar uitziet.

Anoniem zei

Komen ze ook aan de edzemaheerd? Onze schutting kan wel een gratis opknapper gebruiken haha

Anoniem zei

Ik ben positief!! Ook achter onze schuttingen zijn ze geplaatst. Ik heb er zelf, vanuit huis, en zittende in de tuin geen last van. Oké, het oogt nu niet heel erg fraai, maar zodra de hedra's volgroeid zijn en de hekken bedekt zijn met groen, dan lijkt het keurig. Al die verschillende afmetingen, vormen en kleuren schuttingen die je langs de wijkring ziet, lijkt nergens op! Ik vind het een prima initiatief! En overigens heeft iedere bewoner die het betreft ook de keuze gehad het af te wijzen.

Anoniem zei

Ben het met je eens. Weees blij dat er in beijum dit initiatief wordt genomen. Zou me best wel willen aanmelden voor een hederaschutting. Weet iemand of dit kan?