donderdag 28 juni 2012

PLANTJES IN SIBRANDAHEERD WEGGEMAAID

Vanmiddag had ondergetekende mobiel contact met een bewoner uit de Sibrandaheerd. Het was niet helemaal goed te volgen wat het onderwerp van gesprek was, dit had te maken met de van kwaadheid overslaande stem van de beller. Wat wel duidelijk was, het had iets te maken  met zaadjes poten tijdens Lentekriebels, en een werknemer van de gemeente die dit allemaal onbeholpen en zonder nadenken wegmaaide. Uw blogger vroeg de Sibrandaheerder z'n verhaal even te mailen. En of er even een foto bij kon. Het resultaat ziet u links en beneden.
 Reeds meerdere jaren doen wij aan Lentekriebels mee en daarin hebben wij onze gemeenschappelijk veldje opgeknapt met een aantal leuke perkjes waarin leuke plantjes en struiken staan. Zo hadden we in de border diverse sla en tomaatplantjes geplant en vele bloeiers.  Wat schets onze verbazing dat een gemeenteambtenaar met een bosmaaier bijna alle plantjes wegmaait. Het is bijna te belachtelijk voor woorden dat dit zomaar gebeurd is.  Maanden van toegewijde aandacht is in 5 minuten verdwenen. Er zijn er nog vijf over en het restant ligt er droevig naast.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Je weet dat iemand met de bosmaaier daar bezig is en je trekt hem niet even aan zijn mouw???

Ik moet eerlijk bekennen dat ikzelf ook weleens dingen in mijn tuin weg geschoffeld heb omdat ik vergeten was dat ik het gepoot had en dacht dat het onkruid was en volgens mij overkomt dat iedere tuinliefhebber wel eens.
Ik geef toe leuk is iets anders.

Deze klacht hoort natuurlijk niet hier op BN maar http://gemeente.groningen.nl/woonomgeving/melding-beheer-en-verkeer/

Anoniem zei

De gemeente doet hier niks aan dat is een trage en logge machine. Zonde.

Anoniem zei

Mijn ervaring met gemeente is anders. Je meldt het en wordt netjes gebeld en als het niet goed gaat of er komt geen oplossing mag je de desbetreffende persoon weer bellen. Dus traag en log.
Nee, gewoon direct benaderbaar en dat zie je maar in weinig gemeenten. Ga eens in een andere stad wonen dan zul je dat merken.

Anoniem zei

Ik weet niet hoe het hier gekleurd is, maar ik zou zeggen meld het even aan dat jullie het zelf doen.

http://gemeente.groningen.nl/woonomgeving/onderhoud-openbare-ruimte/