zaterdag 23 juni 2012

TALKPOINT, JEUGDINLOOPHUIS BEIJUM


Tot ruim vier weken geleden was hier Youth-care Beijum gevestigd. Deze vorm van  jeugdhulpverlening  opende 15 maanden geleden de deuren. En het is nog steeds een vorm van jeugdzorg, maar dan op vrijwillige instuifbasis. Talkpoint heet het vanaf nu, een laagdrempelig jeugdinloophuis aan de Amkemaheerd, langs de buitenste schil van Dienstencentrum Beijum-Oost (Naast het Surinaams afhaalcentrum). Praten, delen, wat zit je dwars of waar ben je enhousiast over? Loop je ergens in vast en wil je misschien hulp? Kortom, een nieuw plekje voor de jeugd van Beijum.
Wees jezelf. Niemand die dat beter kan dan jij :-) Iemand anders zijn lukt je toch niet. Er zijn natuurlijk al wel mogelijkheden in de wijk, waar je als kind of jongere heen kunt. Dus waarom zou je dan nog een project als dit beginnen zul je denken? De mensen achter dit project hebben jaren ervaring in de omgang met jeugd in het algemeen, en doen dit ook al ruim 15 jaar of langer geheel vrijwillig. Onze doelgroep loopt van basisschool tot voortgezet onderwijs.
We starten een jeugdinloophuis, waar je gewoon naar binnen kunt stappen met je vragen, ideeën, opmerkingen, klachten, bemiddeling of gewoon even met de aanwezigen een praatje wilt maken. Maar waar je ook anoniem een vraag kunt achter laten op onze vraagpaal, die medewerkers zullen beantwoorden. Daarbij zullen wij diverse thema gesprekken organiseren die betrekking hebben op jongeren . We proberen om het pand zo te bemannen dat het van 's middags 13.00 uur tot 's avonds 22.00 uur beschikbaar is.
Kopje thee of koffie is meestal wel aanwezig.
Op de foto ziet u links medewerker Nina Carels, rechts staat directeur Harry Stok. Jongeren kunnen er nu al terecht maar Talkpoint opent officieel op 1 juli de deuren.
Er gebeurt meer in het pand. Wel eens van Digiflash gehoord?
Digiflash is een onderdeel van ons project. het biedt onder meer fotografie (lowcost), maar gaan ook andere activiteiten binnen de wijk organiseren. We doen dit juist om kinderen en jongeren kennis te laten maken met het wereldje van de fotografie en bewerkingen welke daarmee zijn gekoppeld. Elke zaterdag middag van de maand bieden ze een fotomiddag in het pand. Een complete Chromakey studio of een achtergrond naar keuze staat opgesteld. Lees hier.

Geen opmerkingen: