donderdag 21 juni 2012

HUP ITALIË, HUP ENGELAND, HUP..

Ooit, nog niet zo lang geleden, hielden we van Oranje. Maar, das war einmal. Holland, Holland, alles ist vorbei, alles ist vorbei....
Hoe moet het nou verder met het EK? De Oranjeschaamte is wel zo'n beetje verwerkt maar het toernooi gaat vrolijk verder. Voor Duitsland zijn? Nee, staat toch een beetje gelijk aan vloeken in de kerk. Spanje? Mwaah, nee doe maar niet. Portugal? Nee, ook maar niet.
Deze foto werd eergisteren in een zuidelijk gelegen heerd gemaakt. Ik heb niet aangebeld om te vragen hoe het zat, maar ik stel me zo voor dat hier een Italiaan met een Engelse samenwoont. Of net andersom, een Italiaanse met een Engelsman. Beneden hangt een Engelse vlag of vaan, boven wordt een Italiaanse club aangemoedigd.
Wie weet wordt het de finale, Engeland tegen Italië. De oranje prullaria is wel zo'n beetje uit het straatbeeld verdwenen. De tramstickers, voor of tegen, slaan niet aan en je ziet ze ook amper achter de ramen geplakt. Het blijft met terugwerkende kracht lullig wat onze verwende voetbalmiljonairs ons hebben aangedaan, er is praktisch geen reuring meer op straat. Nu moet je gewoon weer wachten tot Duitsland kampioen wordt.

Geen opmerkingen: