zondag 24 juni 2012

HONDENLOSLOOPGEBIED?

Ondergetekende moet eerlijk bekennen dat hij in deze even het spoor bijster is. Op deze paal, zie foto, was toch een tekst gespijkerd dat luidde: opruimplicht? Uw blogger heeft geen hond en daarom is hij er niet wegwijs in. Hier, nogmaals foto, mag je toch geen hond laten loslopen? Voetgangers, fietsers, bromfietsers. Een gevaarlijke plek voor rennende en dartele viervoeters zo te zien. Het wandel- en fietspad van Beijum richting Klimtoren.
Nee, het ontgaat ondergetekende. Is dit via gemeentewege geregeld? Of is het door een hondenliefhebber en door een gemeente-hater herplakt? Wie het weet mag het zeggen.
Update zondag 21.00 uur: Toevalligerwijs stuurde een Holmsterheerder (hondenbezitter) vandaag twee foto's op. Een oude versie, opruimplicht-tekstbordje, zie zijn foto links, en ook een foto zoals u die boven kunt zien. Hij schreef er bij:
 Bijgaand de foto van de oude en  nieuwe aanwijzingsbordjes voor hondenuitlaters
Deze zijn overigens pas 1 juli a.s. geldig; er moeten nog heel wat bordjes worden vernieuwd.
De bezuinigingen slaan hier ook toe: plaatjes met een sticker.
In vergelijking met de oude bordjes ziet de hond niet zo vrolijk uit.
Zou de hond er zo geslagen uitzien vanwege de nieuwe opruimplicht?
Is het diertje en zijn bezitter weer de gebeten hond?
Hoe zou zijn baasje er bij lopen?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha, was me nog niet opgevallen en ik heb wel n hond zijn wel veel bordjes vernield

Liesbeth zei

Per 1 juni bestaat er nu ook een opruimplicht op plekken waar de honden mogen loslopen.Vandaar dat deze bordjes zijn vervangen.

Anoniem zei

dat is vanaf 1 juli.

Sabine zei

Klopt, vanaf 1 juli.

Maar, kunnen kleine kinderen dan ook aan 'n lijntje? Ik wil er namelijk wel een wedje op leggen dat mijn hond beter luistert dan een klein kind op het moment dat er een auto aankomt.

En paardenpoep van politiepaarden bijvoorbeeld? Gaan ze dat ook met een schop opruimen? Ook zij kunnen natuurlijk een vuilniszak meenemen.