maandag 4 juni 2012

OP BEZOEK BIJ COLUMNIST H. VORSTEVELD

Al ongeveer anderhalf jaar schrijft hij columns voor http://www.lijn6.com/. Dat kan hij niet snel doen, lichamelijke beperkingen vanaf z''n geboorte spelen hem parten. Maar het gaat Harm Vorsteveld wel goed af om snedig en scherp te schrijven, aan z'n hersenen mankeert niks. Vorige week kwam ik bij hem en z'n vrouw Gerda op de koffie, Harm was net bezig met z'n laatste column. Nee, nieuwste column natuurlijk. Twee zien meer dan een, moet die komma wel daar staan? Is die zin wel goed Nederlands? Samen bekeken we zijn jongste schrijfproduct, en onwillekeurig trok ik daarbij de camera en begon te filmen.
Ondergetekende mag graag door de wijk fietsen en zijn indrukken snel opschrijven. Dat is er voor Harm niet bij. Fietsen is rondscheuren in z'n elektrisch wagentje. En snel schrijven wordt bij hem rustig schrijven en een voor een de toetsen indrukken. Maar wat zou het? Beter een goede column om de drie weken dan elke dag een slappe.
Kijk desgewenst even mee en zie de wijkcolumnist van Beijum in actie. Een ontzettende vervelende kerel. En dat is maar goed ook. Niks ergers dan een columnist die een allemansvriend is.
Harm zien rondscheuren in Beijum? Kijk nog even op deze foto's.

1 opmerking:

Bianca zei

Al z'n columns staan op Lijn6 onderelkaar. Leuk.