zaterdag 9 juni 2012

" WE HOUDEN DE MOED ER IN"

Het was echt helemaal niks. Ik zag anderhalf uur verdwaasde en volgevreten verwende miljonairs op een voetbalveld rondsjouwen. Zonder enige vechtlust om kampioen te worden. Irritante tikjes in de breedte. Waardeloos. Grootste deceptie? Een Grunninger, geboren te Bedum. Terecht dat de Denen gewonnen hebben.
Na de wedstrijd maar even naar het woonwagenkampje aan de Froukemaheerd gegaan om te kijken hoe de oranje vlag er daar voor stond. Beijum is een dorp, ik heb het vaker getoeterd, want wie kwam ik er weer tegen? Juist, de twee oranje exemplaren op de foto bij het vorige  blogbericht. Gek genoeg heerste er een uitgeladen stemming op het kampje, niks geen teleurgestelde gezichten: "We worden nog steeds kampioen, we winnen eerst van die rotmoffen en daarna verslaan we de Portugezen. Weet je nog wel hoe het in 1988 begon?"
Wat een optimisme, hoop doet zoals altijd leven maar uw blogger gelooft er niks van. Dit spul, ik bedoel de voetballers, komt niet door de eerste ronde heen. Tenzij er een vechtersmentaliteit omhoog komt en de mouwen worden opgestroopt. Kom op luie en verwende oranje prutsers, de beuk er in de komende twee wedstrijden!!!

Geen opmerkingen: