maandag 18 juni 2012

MAANDAGOCHTEND (119)

Het oranjefeest is voorbij. En de nieuwe werkweek is weer begonnen. Om er maar eens een cliché tegenaan te gooien: het leven gaat door. Nou ja zeg, alsof er iemand dood is gegaan, terwijl alleen maar de afgevaardigde voetballers van dit land zijn uitgeschakeld voor het kampioenschap van Europa. Is dat nou zo'n ramp? Rouwen om een verloren voetbalwedstrijd? No way, het is maar een spelletje. Er zijn toch echt belangrijkere zaken.
Vanochtend in alle vroegte, de werklieden moesten nog arriveren, lag dit oranjevlaggetje op een omgetrokken verkeerspaal bij kruispunt Beijum-Zuid. Weggewaaid? Uit frustratie van een langere oranje vlaggensliert afgerukt? Wie zal het zeggen. De oranje prullaria kan weer uit het straatbeeld worden gehaald. Back to normal.
Ondertussen wordt hier op de nuchtere Hollandse en Beijumer klei gewerkt aan een nieuw kruispunt. Rotondes met op- en afritten zullen er komen. Over twee, drie jaar zal de situatie hier drastisch zijn veranderd.
Voetballen en werkzaamheden op de nuchtere klei, wat een 'kille' opening van deze nieuwe week op Beijumnieuws. Kan er nog even wat diepgang in? Nou, vooruit dan. Een kruispunt is ook een psychologisch symbool in het leven van de mens. Het staat voor belangrijke besluiten in het leven, die bepalend zijn voor het verdere verloop er van.
Elk mens komt wel eens op een kruispunt in zijn of haar leven. Dat daar dan toevallig een oranje wimpel ligt, zal de persoon dan worst zijn, het gaat om essentiële zaken.
Zo kan die wel weer, het kan ook weer te diepzinnig worden. Een prettige week toegewenst. Ruim uw oranje prul-laria goed op, en maak bij kruispunten de juiste keuzes. Rechtdoor rijden, rechtsaf of linksaf slaan, en misschien is er zelfs wel een mogelijkheid om terug te keren.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ergens schuilt er een filosoof in jou !
Leuk om te lezen .

Anoniem zei

Voetbal is in wezen niet meer dan een veredeld potje knikkeren .

Anoniem zei

Pfff, ben blij dat het voorbij is..