maandag 25 juni 2012

ROND HET KRUISPUNT BEIJUM-ZUID (10)

De ontwikkelingen rond ons aller kruispunt Beijum-Zuid gaan snel. Zo snel dat er wel drie keer per week een aflevering aan te wijden is. Vanavond reed ondergetekende omstreeks kwart over elf via de busbaan de wijk weer binnen, en hij schoot al rijdend de beide foto's die u hier ziet. Daarbij kan mooi een bericht van de communicatie medewerkster Oostelijke Ringweg worden bijgevoegd:

Beste buurtgenoten,
 Recentelijk hebben jullie een uitnodiging gekregen voor het bijwonen van het plaatsen van de eerste liggers van het nieuwe viaduct bij Lewenborg op maandagavond 2 juli a.s. Het tijdstip is iets gewijzigd: de start van de avond is 19.30 uur en de knallende afsluiting is rond 22.15 uur.

Liggers zijn overigens grote betonnen balken (in dit geval met een lengte van circa 30 meter) die met een speciaal transport worden aangevoerd en met twee grote kranen worden neergelegd op de landhoofden (zijsteunen) van het nieuwe viaduct. Kortom een spectaculair gezicht. In het totale project Aanpak Ring Oost is het plaatsen van de liggers op het eerste nieuwe viaduct een mijlpaal. Vandaar dat er voor de omwonenden en direct betrokkenen een informeel feestje plaatsvindt.
 Wij zouden het zeer op prijs stellen dat u als ‘buren’ hierbij aanwezig zou kunnen zijn. 
Er wordt tijdens het plaatsen van de liggers voor een hapje, een drankje,een ijsje voor de kinderen en muzikale opluistering gezorgd, aan de Lewenborgzijde van het viaduct. De bijeenkomst wordt afgesloten met een knallend vuurwerk, rond 22.15 uur.
 Route
Ter informatie: Bewoners uit Lewenborg kunnen vanaf het parkeerterrein bij het Alfacollege te voet het terrein nabij het viaduct bereiken. Vanuit Ulgersmaborg graag via het fietsviaduct (Stadsweg) naar het terrein komen. U kunt alleen aan de Lewenborgzijde de activiteiten waarnemen.
 Ring Oost gedeeltelijk niet bereikbaar!
Vanaf maandagavond 2 juli 19.00 uur tot dinsdagmorgen 3 juli 06.00 uur is het gedeelte op de Oostelijke Ringweg tussen Lewenborg en de afslag ter hoogte van de Rijksstraatweg (N360) (Delfzijl/centrum) niet bereikbaar voor het wegverkeer. Weggebruikers dienen de omleidingsroutes te volgen die met gele borden staat aangegeven. Voor fietsverkeer gelden er overigens geen beperkingen.

1 opmerking:

Anoniem zei

het tijdelijke kruispunt is woensdag in gebruik genomen en de verkeerslichten werken al.