zaterdag 9 juni 2012

ORANJEGEKTE 2012 TE BEIJUM (4)

Jawel dames en heren, het gaat weer gebeuren. Hele volksstammen zullen om 18.00 uur voor de buis gekluisterd zitten. 'We' moeten de arena in tegen de Denen, het landsbelang staat op het spel. Dit stel trof ik omstreeks half vijf voor de kassa van AH. Oranje uitdost en bier en wijn op de loopband voor de kassa. Voetbal mag dan wel oorlog zijn, in Beijum zal het een gezellige en speelse 'oorlog' worden. Dat stralen deze Beijumers in elk geval uit.
Trouwens, had ik het over 'hele volksstammen?' Dat klopt natuurlijk niet, vanaf nu zijn we één volksstam. Wat een verlangen naar onoverwinnelijkheid t.o.v. onze 'vijanden.' Wat een verlangen naar een voetbalorgasme, naar één grote oranje feestroes. Naar een WIJ-gevoel. Nee, de slag tegen de Denen roept nog geen oorlogszuchtige gevoelens op. Dat zijn a.h.w. onze vrienden. Iets anders wordt het tegen de Duutsers. Die moeten we op de rug hebben, spartelend op de grond en vergeefs smekend om genade.
De oranjegekte gaat nu pas echt beginnen. Een plezierige wedstrijd toegewenst.

1 opmerking:

Alie zei

he, je was tegelijk met mij in de winkel blijkbaar, ik zag deze 2 ook voorbijkomen... wauw, dacht ik nog.. fotootje voor op Beijumnieuws.. Nou ja, ik word op mn wenken bediend. Zij liever voor gek lopen dan ik ;-)