woensdag 3 december 2014

EEN ONBERISPELIJK SINTERKLAASFEEST IN BEIJUM (Video)


 "Er waren gevoelens van onveiligheid en daarom nam ik het over." Aldus burgemeester Ruud Vreeman vanmiddag op het veelbesproken sinterklaasfeest in De Bron te Beijum. De wijkagent, links op de foto: "Ik heb er nooit aan gewtijfeld dat alles goed zou gaan. Beijum is een prachtige kleurrijke wijk, en dat blijft het ook."
Bekijk de video. De burgemeester doet het woord, twee beveiligers doen hun zegje, en ondertussen vierden ongeveer 150 kinderen feest. Zoals niet anders werd verwacht.

 De burgemeester ging niet in op het door de wijk verspreide gerucht dat er helemaal geen dreiging is geweest maar dat andere factoren een rol hebben gespeeld in het afgelasten van het oorspronkelijke feest. Dit voedt het wijdverbreide vermoeden dat het achteraf allemaal een storm in een Beijumer glas water is geweest.

Wijkagent Klaas liep vrolijk en ontspannen met koffie rond (video), de beveiligers hadden een relaxed middagje en de burgemeester kon zich vandaag profileren als grote kindervriend naast Sinterklaas.
Bovenste foto, een jongetje schrikt van Zwarte Piet, direct na het nemen van de foto barstte het lieve kind in huilen uit. Afbeelding links, agent Klaas amuseert zich kostelijk in 'zijn' Kleurrijke Beijum.
Foto rechts: Het feest liep als een trein. Bekijk de video.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Plaats een bericht met strekking dat het niet doorgaat en het hele land is in beroering en tegen de zestig reacties. Nu is het een goede feest geweest en er reageert niemand. Raar hoor

Kees Huizenga zei

Beijum op zijn best!

Multicultureel Beijum bestaat!

We laten ons de kop niet gek maken!

Hulde aan burgemeester Ruud Vreeman en Sinterklaas met zijn Pieten!

Nogmaals: het gaat om bestuurlijke moed.

Anoniem zei

Moed van een bestuurder kun je niet echt verwachten, want afgezien van de persoon, zijn er belangen. Ik hoop dat burgermoed meer in het schaaltje legt.

Kees K.

Kees Huizenga zei

@ Kees K.:

De stichting Trefpunt en de stichting Buurtcentra in Beijum hebben statutair gezien publieke functies. Daarom worden deze twee stichtingen door de gemeente Groningen gesubsidieerd.

Er zijn dus publieke belangen. In dit geval het organiseren van een Sinterklaasfeest voor de kinderen van Beijum (4 tot 8 jaren oud of daar in de buurt).

Omdat bovengenoemde stichtingen hun publieke taak verzaakten, greep de burgemeester van Groningen in. Geheel terecht en gemeenterechtelijk correct. De burgemeester gaat q.q. over "de openbare orde".

De waarnemend burgemeester van Groningen had grote bestuurlijke moed. Niet de besturen van Trefpunt en de Buurtcentra in Beijum. En nog een in eerste instantie gedogende wijkclub.

Laten we blij zijn dat Beijum niet gezwicht is voor zogenaamde dreigingen of discussies tussen volwassenen. De kinderen van Beijum zijn de feitelijke winnaars! Voor hen was immers dit feest in De Bron georganiseerd!

Hoera!

Kees Huizenga zei

Zie dit bericht van OOG TV:

http://www.oogtv.nl/2014/12/sinterklaasfeest-beijum-prima-verlopen/

Ik citeer de tekst volledig.


“Sinterklaasfeest Beijum prima verlopen

3 december 2014 16:32 uur


Het Sinterklaasfeest in Beijum is woensdagmiddag probleemloos verlopen. Meer dan 200 kinderen en volwassenen hebben zich uitstekend vermaakt met de Sint en zijn gevolg.

Het feest werd in eerste instantie afgelast omdat de organisatie vreesde voor acties van personen die vinden dat er door de figuur van Zwarte Piet sprake is van discriminatie. Burgemeester Vreeman meldde vervolgens dat het feest alsnog zou doorgaan en dat hij de volle verantwoordelijkheid zou dragen voor eventuele verstoringen.

De aanwezige bewakers en politieagenten hadden niets te doen. De kinderen vermaakten zich kostelijk.”

Einde citaat.


De vraag is of de stichting Buurtcentra in Beijum en de stichting Trefpunt overleg met de wijkagenten hebben gehad, voordat werd besloten om dit Sinterklaasfeest niet door te laten gaan (in De Kleihorn).

Kees Huizenga zei

Hierbij het bericht van RTV Noord:

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=142150

Citaat:


“Incidenten blijven uit bij Sinterklaasfeest Beijum

Geplaatst: 16:12 uur, woensdag 3 december 2014


Het Sinterklaasfeest in de stad-Groninger wijk Beijum is woensdagmiddag zonder incidenten verlopen.


Afgelast

Het buurtfeest werd een paar weken geleden plotseling afgelast omdat de organisatie vanwege de Zwarte Pieten-discussie de veiligheid van de kinderen niet kon garanderen. Toen burgemeester Ruud Vreeman toezegde de verantwoordelijkheid wel te nemen, ging het alsnog door.


Beveiligers

In het gebouw van kerkgemeenschap De Bron werd Sinterklaas door zo'n tweehonderd kinderen en hun ouders verwelkomd. Twee beveiligers hielden een oogje in het zeil, net als een politieagent. Burgemeester Vreeman bevestigt dat er nog meer veiligheidsmaatregelen zijn genomen, maar wil niet zeggen welke.


Vrolijke kinderen

De sfeer rond Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten was vrolijk. Kinderen zongen en dansten, kregen pepernoten en cadeautjes. Ze waren vooral blij dat het feest alsnog doorging: 'Het is een traditie, dus onnodig om het af te schaffen. En het gaat prima!' “

Einde citaat.

Anoniem zei


laat dit een hele goeie les zijn voor al diegenen die betrokken waren, het af te lasten!!!

laat dergelijke totaal overbodige onzin nooit meer voor komen!!!

laat Beijum nooit meer op zulke negatieve wijze in het nieuws komen!!!

lees dit alles alle betrokkenen en trek er jullie lering uit!!!