woensdag 3 december 2014

PROBLEEMLOOS SINTERKLAASFEEST IN DE BRON TE BEIJUM


 Twee beveiligers stonden vanmiddag werkloos toe te kijken bij de ingang van De Bron en de wijkagent liep met kannen koffie rond. Rond half drie vanmiddag waren 230 aanwezigen op het sinterklaasfeest geteld, dit was inclusief volwassenen en pers. 
Zoals iedereen met een beetje nuchter verstand tevoren al wist ging ook gebeuren: het veelbesproken sinterklaasfeest dat eerst werd afgelast en daarna onder verantwoording van Vreeman toch weer doorging verliep onberispelijk en probleemloos.

Burgemeester Vreeman verwelkomde Sinterklaas en z'n Zwarte Pieten vanmiddag in het kerkgebouw dat midden in de Bentismaheerd ligt. Zie afbeelding links. De burgemeester: "Dit gaat helemaal goed komen." Binnen ging het dak eraf, de kinderen, waar het toch uiteindelijk allemaal om draait, hosten en zongen: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.

Op de rechter foto ziet u een aanwezig jongetje geïnterviewd worden door Tv-Noord. Vanavond kunt u op deze noordelijke zender een video-impressie tegemoet zien.

In de loop van de middag verschijnt een video op Beijumnieuws. Aan Vreeman legde de blogger de vraag voor of er nou echt sprake van dreiging is geweest, of dat er toch iets anders achter zat waarom het oorspronkelijke feest was afgelast. Een centenkwestie bijvoorbeeld? Zie de komende video.

De vertegenwoordigers van de Buurthuizen in Beijum hulden zich conform de onderlinge afspraak in stilzwijgen, dat is jammer voor de wederhoor omtrent de berichtgeving over deze kwestie.
De kinderen bleven zingen, hossen en feestvieren. Aanwezige volwassenen vroegen zich hardop af of het nou allemaal wel op deze manier had gemoeten.

Geen opmerkingen: