zondag 13 november 2016

DE WORTEL VAN VIER IS BLIJ MET DE GROENE PEPER


Daar staat ie dan, zie foto. De Groene Peper. Maar dié dames die erachter staan! Stralen die of stralen die niet? Eerst even, de Groene Wat?
De Groene Peper is de prijs voor een grensverleggend, innovatief en/of inspirerend voedsel-initiatief in of in de buurt van Groningen dat een blijvend effect heeft in deze regio. Lets Gro

Nadat het nieuws gisteren bekend was geworden dat de duurzame zaak Wortel van Vier, tegenover de schoenmaker, de Groene Peper had gewonnen, zou en moest de Beijumblogger er even heen.
Bingo, want wie trof hij daar aan? De koks Penda (rechts) en Mylene.
Maar ook, en ze wil nooit op de foto maar ze moest er aan geloven, Alice Meins. Voedsel in AH-Meins Beijum dat bijna over datum is of waar een deukje in zit wordt niet meer 'zomaar' weggegooid, er wordt gekeken of er nog iets lekkers en duurzaam uit te maken valt.

De Beijumblogger moet het nog steeds een keer proberen, maar van horen zeggen moet het geweldig smaken.
Commercie staat hier verre van centraal. Wel duurzaamheid en respect voor voedsel.
Mensen uit Beijum en omgeving, de zaak is zeven dagen per week geopend! Vanaf ongeveer het middaguur. (Ondergetekende is even de openingstijden kwijt, die worden zsm vermeldt)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi zo is het maar net. Kun je dit niet elke zondag doen?

Anoniem zei

Pardon, ik bedoelde bovenstaande reactie bij je column van gistetren

Esther zei

Zo leuk dit!!ik ga zeker snel een kerr kijken daar