donderdag 10 december 2009

MASSEREN VOOR HET GLAZEN HUIS(Serieus Request)

De gekte rond het Glazen Huis bouwt zich op het ogenblik op. Zoals u wellicht weet staat zes dagen vóór kerst het Glazen Huis van 3FM Serieus Request op de Grote Markt in de stad. Bekende DJ's zullen zich die zes dagen zonder eten en drinken laten opsluiten om aandacht te vragen voor een "Stille Ramp." Ze maken 24 uur per dag live radio én televisie en draaien verzoeknummers, in ruil voor een gift voor het goede doel. 3FM Serious Request werkt voor deze actie samen met het Rode Kruis. Het doel van de actie is om het leed wat de ziekte malaria veroorzaakt te verzachten. Deze twee foto's zijn omstreeks kwart voor acht vanavond in de Boerderijum genomen. Verschillende masseurs en masseuses bieden hun massagediensten aan om geld in te zamelen voor het Glazen Huis. Als u snel bent....., tot 21 uur kunt u er terecht! Op de rechter foto ziet u Herman Haan en Aafke van de Velde bezig om twee klanten voor het luttele bedrag van 5 euro te laten genieten en van hun mogelijke stressklachten te verhelpen. Op de linker foto ziet u Marlous en Martijn van Stichting de Zijlen die zich belangenloos voor de actie inzetten. Alle inkomsten van de theeschenkerij gaan naar het Goede Doel. (inkomsten van vandaag uiteraard)
Als u een uitgebreidere verslag wil zien moet u even naar OOG-TV kijken. De mensen van OOG hebben er gefilmd en elk half uur kunt u een verslag van de massagemarathon op deze stadszender zien.
Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zijn zes dagen (in 2004 vijf dagen) opgesloten in een glazen huis en mogen niks eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er dingen geveild. De actie wordt sinds 2004 in de week voor kerst gehouden. In 2009 zal het glazen huis op de Grote Markt in Groningen worden opgebouwd. http://nl.wikipedia.org/wiki/Serious_Request

Geen opmerkingen: