donderdag 24 december 2009

KERSTSTUKJES MAKEN IN SCHOOLTUINGEBOUW

  • (Ook met een week vertraging geplaatst) Op 28 november plaatste ik hier de oproep vanuit de Schooltuin om ecologische kerststukjes te komen maken. De oproep gold voor kinderen, een gedeelte eruit: De te maken kerststukjes zijn niet alleen mooi om te zien ter verhoging van de kerstsfeer in huis. Als de feestdagen voorbij zijn, dan zijn de vogels in de tuin aan de beurt om te genieten van de kerststukjes, want de creaties worden zo gemaakt dat er veel van gegeten kan worden door de vogels in eigen woonomgeving.
    Gistermiddag was het zo ver.(woensdagmiddag 16 december) De kinderen die zich op hebben gegeven waren een middag zoet met het maken van de kerststukjes.
    Buiten was het winterweer, binnen was het aangenaam warm en gezellig. De rechterfoto nam ik zelf, de linker stuurde educatief medewerker Ger van Dam op. Hij stuurde er ook tekst bij: Er hebben 12 kinderen en volwassenen aan de activiteit deelgenomen op de kinderwerktuin. De sfeer was heel gezellig, in anderhalf uur waren de meeste creaties klaar. De kerststukjes zagen er allemaal heel verschillend uit. Ook sfeerverhogend waren de winterse omstandigheden, die met de kerstdagen zelf ook niet zouden misstaan. De vogels in de wijk zullen de deelnemers na de kerst weer dankbaar zijn als de kerststukjes in de tuin worden geplaatst zodat ze er van kunnen eten, want vermoedelijk vinden de gevederde vrienden het eetbare gedeelte van de kerststukjes belangrijker dan dat ze er mooi uitzien.

Geen opmerkingen: