dinsdag 22 december 2009

CIRCLE OF LOVE MEDITATION IN SHANTI NIKET( 24/12)

De kerstdagen zijn voor veel mensen dagen van bezinning. Het diepste verlangen naar vrede in de mens manifesteert zich bij uitstek rond de 25e en 26e december. Happy Christmas, war is over. Zoals er veel wegen naar Rome leiden zo gaan er ook veel paden naar wat je Licht, Heiligheid, God of Volmaaktheid zou kunnen noemen. Spiritueel centrum Shanti Niket, gevestigd aan de Heratemaheerd, organiseert een meditatiemiddag op kerstavond. De Duitsers noemen deze avond niet voor niets en toepasselijk: heiligabend.
Hierbij wil ik jullie uitnodigen in Shanti Niket voor de Circle of Love Meditation op donderdag 24 december om 19.30 uur

De hele wereld is doortrokken van liefde. 'De wereld' in deze betekenis is niet alleen de vorm, maar ook de mensen. Wij zijn allemaal belichaming van liefde. We hebben natuurlijk ook andere kwaliteiten, maar ieder van ons heeft liefde. In deze wereld is er niemand die het helemaal niet bezit. Het is de magneet die iedereen aantrekt. Die magneet is in ieder van ons aanwezig. Als mens ben je met een enorme liefdeskracht begiftigd zoals geen enkel ander levend wezen. Als je anderen liefhebt zoals je jezelf liefhebt, zullen zij op hun beurt jou liefhebben.

Liefde is het primaire gevoel van de mens. Alle andere gevoelens stammen daar van af. En het wordt gedragen door vertrouwen. Waar vertrouwen is, is liefde; waar liefde is, is waarheid; waar waarheid is, is vrede. Je hoeft niet ergens anders op zoek te gaan naar vrede. Het is binnenin je. Je bent een schatkamer van waarheid en liefde en vrede. Als je die schatkamer deelt met anderen ontstaat verbondenheid en eenheid: een draad kun je met twee vingers breken, maar als een groot aantal draden met elkaar een weefsel vormen, dan is het sterk.
Kerst is een tijd dat we ons hiervan nog meer dan anders, bewust kunnen zijn. Door de Circle of Love Meditation willen we dit bewustzijn verdiepen.

Voor de meesten van ons geldt, dat als we onze ogen dicht doen en naar binnen kijken, ons meteen 2 dingen opvallen: donkerte, en een eindeloze stroom gedachten die voortkomt uit onze gewoonte om voortdurend energie te geven aan ons denken. Om meer licht in het innerlijke donker te krijgen is er contrast nodig. Net zoals we de contrastknop op het tv-scherm gebruiken om het beeld scherper en helderder te stellen, zo doen we dat ook in deze meditatie. Door een contrast te creeeren tussen je hart wanneer het gesloten, donker en doods is, en wanneer het volledig open, ontspannen en liefde en licht uitstralend is, wordt er een sterke impuls voor innerlijke bewustzijn geschapen. In het derde stadium waar rust, ruimte en overgave zich verder verdiepen, begint een subtiele energiestroom moeiteloos via je handen en armen door je hart te circuleren. Een cirkel van liefdevolle energie ontstaat, een Cirkel van Liefde.
Het is een meditatie met tweetallen. Je kunt dus eventueel je partner meebrengen. Je bent van harte welkom. Graag even van tevoren opgeven via mail (vasu_48@hotmail.com ) of tel. (0598-795241) De kosten zijn € 5,00 http://www.shanti-niket.nl/

1 opmerking:

Kees.K zei

Zeker nog nooit van de 1-voudige weg van de tao gehoord. Niet liefde is de weg, maar het levende laten stromen en jezelf beperken als je anderen dood wenst.