donderdag 24 december 2009

SNEEUWPRET ÉN OVERLAST IN BEIJUM

Het nieuwe en verrassende van het winterweer is er wel zo'n beetje af. Zo links en rechts hoorde ik vanochtend mensen verzuchten dat het 'nou ook wel weer een keer afgelopen mag zijn.'

Wandelen en fietsen is in de meeste heerden lastig, of op z'n minst vervelend. De wijkring is dan wel sneeuwvrij gemaakt, en ook het fietspad ernaast, maar de stoepen langs de wijkring zijn slecht begaanbaar.

De ergernis over het strooibeleid speelt niet alleen in Beijum of in de stad Groningen, het is een landelijk probleem.

Van de site van De Volkskrant:Tientallen fietsers hebben zich bij de Fietsersbond beklaagt over het strooibeleid van gemeenten. Dat heeft een woordvoerster maandag gezegd. Volgens haar zijn er gemeenten die hun zaakjes op orde hebben, door eerst de fietspaden te bestrooien of te ontdoen van sneeuw. Maar er zijn ook gemeenten die veel later met de fietspaden beginnen. De klachten worden doorgegeven aan de lokale afdelingen van de Fietsersbond, die vervolgens contact opnemen met de gemeenten. Voor kinderen blijft de sneeuwpret geweldig, ze kunnen hun hart op. Op de bovenste foto ziet u een jongetje op z'n slee vanaf een heuvel in het Groene Hart naar beneden suizen. Op de rechter foto komen pret en overlast meer samen. Gemeenschappelijke buren hebben hier aan de Emingaheerd een sneeuwpop gemaakt. Maar vlakbij de sneeuwman ziet u de stoep in een glibberende staat. Ouderen die slecht ter been zijn kunnen zich hier, en op veel plekken in de wijk, niet met een rollator verplaatsen. Foto's 24/12.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1329668.ece/Fietsers_klagen_over_strooibeleid

Geen opmerkingen: