vrijdag 4 december 2009

HET HEERLIJK AVONDJE KOMT ER AAN

Het zijn topdagen voor de middenstanders, dit zijn bij uitstek dé dagen waarin het allemaal moet gebeuren. De kassa moet rinkelen. Restaurants moeten nog drie weken wachten, de kerstdagen zijn voor deze branche weer het jaarlijkse hoogtepunt. In Winkelcentrum Beijum was het gisteravond koopavond en zo zal het vanavond nog een keer zijn. In de promenade van het Winkelcentrum staat een poffertjeskraam om de kooplustigen van wat lekkers te voorzien. Het ziet er kneuterig en oerhollands uit, de promenade verwarmt wel enigszins maar een warm poffertje gaat er altijd wel in.
Vanmiddag kocht ik, nee wat dom, de Sint natuurlijk, iets lekkers voor in bad bij de drogisterij. Een stagiaire, volgens mijn herinnering luisterend naar de naam Rianne, pakte vol zorg het kadootje in. Zie foto boven.
Wist u trouwens dat er een actiegroep is opgericht die luistert naar de naam 'Weg met Sinterklaas?' Autistische kinderen blijken helemaal in de war te raken omdat ze de goedheiligman wel in Nederland zien aankomen maar niet zien verdwijnen. Het is eigenlijk ook heel vreemd als je er wat langer bij stil staat, met veel toeters en bellen wordt de lieve man binnengehaald maar we zien hem op 6 december niet op de boot richting Spanje vertrekken. "Sinterklaasje ga maar weer weg met je knecht..., etc." Geweldig dat de autistische kinderen met hun ouders hier op komen want "normale" kinderen snappen waarschijnlijk allemaal heel erg goed waar de Sint en de Pieten blijven als de zak met kadootjes is aangekomen.(?) Ik snap de verdwijntruc van Sinterklaas op volwassen leeftijd ook nog niet helemaal. Bij komen hoort toch ook gaan?
http://www.eenvandaag.nl/binnenland/35405/weg_met_sinterklaas_

1 opmerking:

Alie zei

Zo bescheiden is de man. Zorgt voor een groot feest, geeft de meest geweldige cadeau's weg en gaat dan snel stiekum weg.
Bescheidenheid ten top. Geen bedankjes willen aannemen, geen uitgebreide loftrompetten over hoe geweldig het wel was enz...
Voor mijn jongste zou het ook veeeeeel beter zijn als hij op een soort na-editie van het sinterklaasjournaal de stoomboot zag wegvaren met allemaal wuivende afscheid nemende Pieten. Maarja..