woensdag 9 december 2009

MASSAGEMARATHON IN BOERDERIJUM (GLAZEN HUIS)

Aanstaande donderdag, 10 december, van 13 tot 21 uur kunnen Beijumers hun steentje bijdragen aan de actie voor het Glazen Huis en er zelf ook nog iets aan hebben. Last van knopen in de nek, of een geblokkeerde schouderpartij? Laat u voor 5 euro tien minuten lang masseren. Klik de flyer groter en lees welke masseurs en masseuses er allemaal meedoen.
In de zes dagen voor kerst staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Grote Markt in Groningen. Via de actie ‘Serious Request’ willen bekende DJ’s zoveel mogelijk geld inzamelen en aandacht vragen voor een zogenaamde ‘stille ramp’. Net als in de voorgaande jaren belooft ook deze editie in Groningen een groot spektakel te worden. Wij als inwoners van Groningen zetten natuurlijk ons beste beentje voor: we zullen Nederland laten zien dat Stadjers én Ommelanders gulle gevers zijn! Doet u mee?
Het goede doel van Serious Request 2009 is malaria. Malaria staat op de vijfde plaats van alle doodsoorzaken wereldwijd. Elk jaar opnieuw doodt ze meer dan een miljoen mensen. Jaarlijks sterven nog eens een miljoen mensen aan complicaties van de ziekte. In Afrika ten zuiden van de Sahara is malaria de tweede doodsoorzaak onder de bevolking, na HIV/AIDS. Voor kinderen jonger dan 5 jaar is het er zelfs de eerste doodsoorzaak: elke 30 seconden sterft er een kind aan malaria. Malaria is goed te voorkomen met eenvoudige preventiemaatregelen, zoals een muskietennet. Zo'n net kan een gezin vijf jaar lang bescherming bieden en kost slechts € 5.

http://www.groningengeeft.nl/

Een massage in de Boerderijum voor 5 euro zorgt er zodoende voor dat een gezin 5 jaar lang beschermt word tegen Malaria! In het kader van het Glazen Huis kwam ook nog een persbericht van Marcel Duzink binnen, hij stuurde ook het rechtsboven geplaatste logo van De Collecte:

Van 18 t/m 24 december staat het "Glazen Huis" van Radio 3FM in het centrum van Groningen. De popscene uit Groningen verenigt zich op woensdag 23 december tijdens het benefietfestival "De Collecte" in de Groninger poptempel VERA. Uiteenlopend in genre, maar allemaal te zien tijdens 'De Collecte' zijn o.a: The Black Atlantic, Klein, Kim Janssen, Corijn, Awkward I, Florian Wolff, Tommy Ebben, Dudettes, Growlin' Love & Pain, LPG, Krause, Jay-P, Break-Fast crew en Rohbadobh.
Veel van deze artiesten hebben recent een album uitgebracht en zijn in 2010 te vinden op gerenommeerde festivals, zoals het in recordtempo uitverkochte EuroSonic/ Noorderslag (NL) en South by South West (USA). Alle artiesten zetten zich belangeloos in en de gehele opbrengst gaat de volgende dag naar het Glazen Huis. Terwijl er in de kelderbar van VERA rustig repertoire is, kan men in de grote zaal tot in de late uurtjes terecht voor pop, rock en dance van eigen bodem. Kaarten a €10,- zijn op de avond zelf bij de deur te koop.

Tijdens de eerste editie van Serious Request zamelde 3FM bijna een miljoen euro in. In de jaren daarop is Serious Request uitgegroeid tot de populairste inzamelingsactie van Nederland. Dit jaar gaat de totaalopbrengst naar de strijd tegen malaria, een ziekte die vooral in de Derde Wereld voorkomt en waaraan jaarlijks 1 miljoen mensen sterven. Om ook dit jaar weer een nieuwe recordopbrengst te bereiken namen John Curving en Muzink in samenwerking met VERA het initiatief tot "De Collecte".
Voor meer informatie:
www.decollecte.nl
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article5529149.ece/DJ

Geen opmerkingen: