zaterdag 19 december 2009

KERSTFEEST OP PLEIN OOST (Kunstmarkt Pand49)

De organisatoren van het kerstfeest op Plein Oost zullen tevoren geen rekening hebben gehouden met de winterse omstandigheden die op het ogenblik heersen.
De drie foto's die u hier ziet zijn omstreeks half 5 vanmiddag genomen. Wat was het koud op het plein! Het zag er op dat tijdstip nog wat troosteloos uit. Een verdwaalde draaimolen, een feesttent dat nog op gang moest komen en een poffertjeskraam waar opwarmende minipannenkoekjes te krijgen zijn.
Hoe druk het vanavond gaat worden weet ik niet maar Koning Winter zal de nodige Beijumers thuis laten blijven.

Informatie over het verdere verloop van de avond is welkom.
The best place to be vanavond op en rond Plein Oost is ongetwijfeld Pand49. Daar was en is het behaaglijk warm, de jas kon uit. Een stuk of vijftien kunstenaars verkopen op het ogenblik( u kunt nog even gaan kijken)kunstwerken in het kader van een georganiseerde kunstmarkt. Het aanbod is gevarieerd en bestaat uit: schilderijen, aquarellen, tekeningen, keramiek en sieraden. Op de foto hiernaast en boven ziet u drie kunstenaars bij hun uitgestalde creaties. De naam van de kerstvrouw is me even ontschoten.

De twee vrouwen linksboven zijn Ricky Snelders(ex-Herbouwcomité) en Gea Zweepe (links). Laatstgenoemde heeft ook een website, kijk eens op: http://www.geazweepe.nl/

Ondergetekende blijft vanavond lekker warm in eigen huis, maar Beijumers die de vrieskou wél willen trotseren en zich naar Plein Oost begeven kunnen nog wat meemaken. Er is een rodeohert-competitie, de draaimolen staat er nog (koud!), kinderen kunnen zich er laten schminken en binnen is nog een optreden te verwachten van Soulblender en van het kerstkoor Con Anima.

2 opmerkingen:

Karin.P. zei

Het was erg troosteloos en op zulke momenten vraag ik mij af wat kost zo'n grapje.

Een draaimolen, luchtkussen, poffertjeskraam en een grote tent die door het bedrijf wordt opgezet.
Dan de artiesten die in de avond hebben opgetreden.
Ik schat zo'n 2500/3000 euro geld wat ook aan het plein zelf had besteed kunnen worden, een fontein of zoals meerdere mensen al zeiden verf de balkonnen in een leuke kleur.
En waarom begon de kerstmarkt pas om 16 uur ???
En waar waren de kraampjes met leuke kerstspulletjes ???
Nee dit was een grote flop :-(

Marcel zei

Ik had ook idee dat het drukker zou worden,maar het was koud en dit houd de mensen thuis.Helaas maar het is niet anders.Toch een compliment aan de organisatie,want ze hebben aan alles gedacht.
Groetjes van de orgelman van Groningen