maandag 21 december 2009

NAAR HET GLAZEN HUIS

Het was een barre tocht vanavond naar de Grote Markt. Alhoewel, bar? Ik hoor de laatste dagen regelmatig mensen van middelbare leeftijd en ouder verzuchten dat we niet zo moeten zeuren over deze tijdelijke winterse omstandigheden. Er zit denk ik iets in, we zijn geen echte winters meer gewend en klagen en piepen om het minst of geringste. Enfin, het Glazen Huis.

Nieuwsgierig geworden door de reacties op de laatste stelling, en door de media-aandacht ging ik zelf maar eens poolshoogte nemen. Het was omstreeks 21.30 uur niet zo druk, je kon zo met je neus tegen het glas gedrukt naar binnen koekeloeren. Grappenmaker Van 't Hek was binnen om de drie Deejay's mentaal te ondersteunen tijdens hun marathon om geld in te zamelen voor de bestrijding van Malaria. "Leef toch je leven als je allerlaatste uur," zong de grappenmaker(zie foto)tegen een stel meiden die daar geld voor doneerden. Het geld stroomde binnen door de brievenhuis van het Glazen Huis.

Er was niks van een kredietcrisis te merken. Wat een rijkdom hier toch. In Afrika sterven mensen massaal aan ziektes als Malaria, en om geld in te zamelen zingt Van 't Hek in Groningen, in het rijke westen, dat je moet leven alsof je laatste uur is geslagen. Een beetje kort door de bocht geredeneerd. Na een half uurtje kijken snapte ik degene die de stelling poneerde, zie afgelopen vrijdag, dat het Glazen Huis een mediahype is. Maar het heeft ook iets. Goed voor de p.r. van de stad Groningen. En goed om er achter te komen dat we hier geld zat hebben. En wie weet hebben de mensen waar het eigenlijk om moet gaan er ook nog iets aan, te weten de mensen die bedreigd worden door Malaria. Het Glazen Huis live volgen? Ga naar http://seriousrequest.3fm.nl/ en activeer de webcam.

Update 7/1; 2017, grapjurk van Het Hek was die avond in 2009 een uur met zijn grote ego in de weer om zich voor 'stumpers' in de wereld in te zetten. In 2016 en 2017 is hij bezig om andere collega-hypocriete weldoeners af te branden...De pot en de ketel en iets heel zwart zien...

1 opmerking:

Unknown zei

Heb jij nog iest gedoneerd Johan ???
Sarah zal vanavond rond 20.10 in actie komen en wel een hele speciale actie de laatste brieving was dat het gewoon doorging.
Morgen doen we mee met een videoclip ook voor het glazen huis.