donderdag 31 december 2009

KRANTEN EN KERSTKAARTEN

De glascontainers op de parkeerplaats van Winkelcentrum Beijum waren gisteren nog open maar de papierpontainers niet meer. Rotjes op glas hoeft geen probleem te zijn, maar op kranten en karton? Dat gaat fikken.
Met koeienletters stond en staat op de afgesloten papierbakken aangeplakt of mensen aub geen kranten en dozen bij de containers achter zouden willen laten. Onder het motto 'denk niet, bepaal zelf' werden er echter stapels kranten en dozen neergekwakt. Denk niet dat alleen jongeren in Beijum voor overlast en rotzooi zorgen.


Ondertussen zijn dit bij uitstek dé dagen waarop de papieren mail iets van het verloren gegane terrein t.o.v. de electronische mail terugwint. Ik weet niet hoe het de lezer vergaat maar het wemelt bij me thuis van de kaartjes met de beste wensen erop. Toch wel een prettige constatering te merken dat de electronische snelweg de fietsende en lopende postbodes nog wat speelruimte gunt, vindt u niet? Deze vrouw stond gisteren een paar minuten voor de brievenbussen bij het trappenhuis op Plein Oost om de bewoners te plezieren met kaartjes. Op de computer lees je het nieuws, delete je onnodige bestanden in de prullebak of je stuurt een mailtje. Maar op straat, in het echte leven, moet je het doen met kranten, een papiercontainer en een brievenbus.

Geen opmerkingen: