woensdag 16 december 2009

EEN ECHTE WINTERDAG

Tegen het middaguur was er een sneeuwstormpje te bespeuren in Beijum en omgeving. Ik maak er expres een verkleinwoord van omdat deze 'storm' in het niet valt bij sneeuwstormen die ik me kan herinneren. De winter van 1978 bijvoorbeeld, hele dorpen waren destijds afgesneden van de bewoonde wereld. Metershoge sneeuw.
Het zou toch wat zijn als Beijum door extreme sneeuwval niet te bereiken zou zijn. Helicopters zouden dan etenspakketten boven de wijk uitstrooien en het leger zou worden ingezet om ook eens iets nuttigs te gaan doen.
Maar dat zie ik er deze winter niet van komen.
Beijum is goed bereikbaar, zie de foto linksonder die door een lezer werd opgestuurd. Er werd nog een vraag bij gesteld: hoe kan het dat de rechterfietsstrook, naar Beijum toe, beter begaanbaar is dan de linkerstrook? Op de foto is inderdaad te zien dat alleen tegen het trottoir aan een open fietsbaan is, de rest ligt er besneeuwd bij. Enig idee?
De foto rechtsboven is genomen bij de busbaan van Winkelcentrum Beijum. U ziet drie jongens die sneeuwballen maken en elkaar daarna bekogelen. Sneeuwpret. Pret en ergernis kunnen dicht bij elkaar liggen. De ouderen in de wijk zullen vast en zeker minder content zijn met de sneeuwval. Het is toch een extra risico om met oude en breekbare botten de gladde straat op te gaan. De échte winter moet nog beginnen.

2 opmerkingen:

Alie zei

Is toch duidelijk? Iedereen gaat graag naar Beijum, en blijft daar lekker plakken tijdens de sneeuw..

Anoniem zei

huh wat raar