dinsdag 15 december 2009

WINTERSE TAFERELEN IN BEIJUM

Rondom de wijk ziet het er deze dag, vroege ochtend vooral, schitterend uit. Je moet er van houden maar de combinatie mist en een winters witte deklaagje over de weilanden rond de wijk: schit-te-rend!

Maar in de wijk zelf kun je als je er oog voor hebt ook aan je winterse trekken komen. Deze twee foto's zijn omstreeks 13 uur vanmiddag geschoten.
Er wordt weer over het ijs van de Zuidwending gelopen, op de rechter foto ziet u een paar eenden over het flinsterdunne natuurverschijnsel schuivelen. Hoe daar een grote ronde wak is ontstaan is me niet helemaal duidelijk, misschien een afvoerbuis?
Daar waar de mensen zich verheugen op begaanbaar natuurijs, daar trachten eenden aan alle kanten zwemwater over te houden. Op ijs valt niks te eten maar in het water vaak weer wel.
De fiets- en loopbrug over de Zuidwending, tussen de Barma- en Isebrandtsheerd, was en is spekglad. Glibberen en glijden. Er over heen fietsen was geen optie, u ziet de fietsers met de tweewieler aan de hand behoedzaam oversteken.
Het wachten is op een dik pak sneeuw. Meters hoge sneeuw, zoals in de jaren zeventig en tachtig. Kom maar Koning Winter, niet zo soft en halfgebakken. Geef ons ijs en sneeuw!

Geen opmerkingen: